Русия се сдоби с американски ракети и ще ги изучава

...
Русия се сдоби с американски ракети и ще ги изучава
Коментари Харесай

Русия се сдоби американски ракети. Какво ще прави с тях?

Русия се снабди с американски ракети и ще ги учи за възстановяване на личните си оръжейни системи. Става въпрос за крилата ракета " Томахоук " и ракета с висока акуратност, която се изстрелва от въздуха, употребявани от Съединени американски щати и съдружниците му при последните им въздушни удари в Сирия.

Невзривените ракети към този момент са доставени в Москва, оповестяват от съветското министерство на защитата, представени от организация ТАСС.

" Някои от ракетите не съумяха да реализират избраните цели, явно заради механически аргументи, което сътвори риск от заличаване на цивилни уреди и причиняване на цивилни жертви ", заяви един от ръководителите на съветския Генерален щаб генерал-полковник Сергей Рудской.

" Две от тях, крилата ракета " Томахоук " и въздушна ракета с висока акуратност, бяха донсени в Москва ", сподели Рудской.

Руските военни експерти към този момент интензивно ги учат. " Резултатите от тази работа ще бъдат употребявани за възстановяване на съветските оръжейни системи ", уточни висшият боен.

 Защо Съединени американски щати купуват остарели руски изтребители
Защо Съединени американски щати купуват остарели руски изтребители

Успехите на Русия в Сирия впечатлили Пентагона

Съединени американски щати: Това е парадокс и дезинформация

 Снимка 352880
Източник:

Министерството на защитата на Съединени американски щати назова изказванията на Москва " неуместни ".

" Това е още един образец за съветската акция за дезинформация, с цел да отклони вниманието от моралното съучастничество в зверствата на режима на Асад и клането в Западна Сирия ", сподели пред CNBC представителят на Пентагона Ерик Пахън.

" Твърденията... по отношение на избора на цели са неуместни, както и останалата част от публикацията (на ТАСС). Относно " Томахоук " не сме виждали доказателства, разнообразни от изказванията, дадени пред съветските държавни медии, че изказванията им са правилни.

Това евентуално е следващата димна завеса от агитация, с цел да отвлече вниманието от действителния въпрос - убийството на почтени цивилни жители от смъртоносния режим, поддържан на власт от Русия ", изясни представителят.

Смъртоносните томахавки

 Снимка 352875
Източник:

Ракетите " Томахоук " са " съвременни, зрели, мощни " и могат да " кръжат в продължение на часове, да трансформират курса незабавно по команда и да излъчват картина на задачата си към контролиращите ги до другия завършек на света, преди да ударят с изключителна точност ", твърди производителят им Raytheon.

Крилатите ракети могат да бъдат изстреляни от транспортен съд или подводница и да летят в мощно предпазено въздушно пространство на повече от 1600 км, " с цел да извършат прецизни удари по цели с висока стойност с минимални косвени жертви. Изстрелването на оръжието от такова огромно разстояние оказва помощ да се предпазят моряците от заплахата ", изясняват от компанията.

Американските и съюзническите военни са употребявали ракети " Томахаук " повече от 2000 пъти в бойни дейности и са тествали полета им 500 пъти. През април 2017 година разрушители от американския флот изстреляха 59 от тези ракети по цели в сирийска въздушна база.

Не е ясно какво ще научи Русия от американските ракети, имайки поради, че Москва неотдавна се похвали с създаването на ракети от последно потомство. Сред тях са нова прототипна ракета, която " може да доближи до всяка точка на света " и свръхзвуково оръжие, което не може да бъде проследено от противоракетни системи, а съветският президент Владимир Путин ги дефинира като убийци на защитни системи.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР