Русия се подготвя за офанзива в Югоизточна Украйна, каза днес

...
Русия се подготвя за офанзива в Югоизточна Украйна, каза днес
Коментари Харесай

Киев: Русия подготвя офанзива в Югоизточна Украйна, готви се да овладее целия Донбас

Русия се приготвя за атака в Югоизточна Украйна, сподели през днешния ден украинският общоприет щаб, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Руските въоръжени сили трансферират свои елементи на изток, с цел да открият надзор върху промишления център на Украйна - района на Донбас. Преди това те се изтеглиха от покрайнините на столицата Киев, където през уикенда бяха открити тела на убити. Това докара до обвинявания във военни закононарушения и апели за стягане на глобите против Москва, отбелязва АП.

Руските сили в този момент са съсредоточили вниманието си върху завладяването на градовете Попасная и Рубежное в Луганска област и на стратегическото пристанище на Азовско море Мариупол в Донецка област, написа украинският общоприет щаб на своята страница във Facebook. Той заяви още, че достъпът до Харков, втория по величина град в Украйна, е блокиран от съветската войска.

" Врагът прегрупира войските си и концентрира напъните си върху подготовката на офанзивна интервенция в източната част на нашата страна. Целта (на съветската армия) е да откри цялостен надзор върху територията на Донецка и Луганска област ", се отбелязва в изказването на украинската войска.

На 21 февруари Русия призна провъзгласените от подкрепяните от нея сепаратисти така наречен Донецка и Луганска национална република за самостоятелни страни. След три дни съветските въоръжени сили започнаха " специфична интервенция " в Украйна " за отбрана на цивилното население на Донбас ". Части от двете източни украински области остават под контрола на Киев, а на 25 март Москва разгласи района за нов приоритет на военната си интервенция.

На фона на опасността от съветска военна атака в Източна Украйна тази нощ няколко пъти е бил обстрелван Краматорск в Донецка област, съобщи Франс прес. Най-големият град в Донбас, който е под контрола на Киев, евентуално е бил обстрелван с ракети, сподели публицист на Агенция Франс Прес на място. Той заяви за разрушено учебно заведение покрай полицейски сектор. За момента няма публична информация от страна на украинските управляващи.

Откакто проруските сепаратисти превзеха през 2014 година Донецк и Луганск, Краматорск на процедура е основният град в онази част от Донбас, която остава под контрола на Киев. С настъпването на съветските сили, изключително след завладяването на Изюм, в Харковска област на север, Краматорск на процедура е обграден.

Украинската войска си е върнала основни територии в северната част на страната, принуждавайки съветските сили да се изтеглят от регионите към град Чернигов и столицата Киев, удостовери английското военно разузнаване, представено в постоянния бюлетин на министерството на защитата, съобщи Ройтерс. То предвижда обаче, че боевете в някои от тези зони ще продължат, въпреки и с ниска активност, която ще продължи да спада с изтеглянето на останалите съветски военни елементи.

Много от съветските подразделения, които се изтеглят от Северна Украйна, евентуално ще имат потребност от съществено превъоръжаване и възобновяване на състава, преди да бъдат трансферирани в източната част на страната, счита още английското военно разузнаване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР