Русия се оттегля от сключеното с Украйна споразумение за отваряне

...
Русия се оттегля от сключеното с Украйна споразумение за отваряне
Коментари Харесай

Русия се оттегля от зърнената сделка

Русия се отдръпва от подписаното с Украйна съглашение за отваряне на украинските черноморски пристанища за експорт на зърно, заяви Министерство на защитата.

Причината е терористичния акт на 29 октомври, осъществен от режима в Киев с присъединяване на английски експерти против кораби на Черноморския флот и цивилен кораби, участващи в обезпечаването на сигурността на зърнения кулоар, се споделя в известието. 

По-рано през днешния ден военното министерство в Москва съобщи, че украински военни са направили „ терористична офанзива ” против кораби на съветския Черноморски флот и цивилен плавателни съдове в Севастопол, като са били подготвени от експерти от английските военноморски сили. Според ведомството същите били забъркани и във гърмежите на газопроводите Северен поток и Северен поток-2.

Лондон изрично отхвърли изказванията.

Според Министерството на защитата на Русия в офанзивата в Севастополския залив са взели участие девет безпилотни летателни апарата и седем самостоятелни морски безпилотника. Според него съветските кораби са ги унищожили.

Русия – в това число взаимно с Турция, е подготвена безплатно да достави до четири месеца до 500 000 тона зърно на най-бедните страни. Това удостовери аграрният министър на Руската федерация Дмитрий Патрушев в ефира на телевизия " Росия-24 ", съобщи ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР