Русия се оттегля от договорената с помощта на Турция сделка

...
Русия се оттегля от договорената с помощта на Турция сделка
Коментари Харесай

Русия се оттегля от сделката за износа на украинско зърно

Русия се отдръпва от контрактуваната благодарение на Турция договорка за експорт на украинско зърно и храни от събота за неопределен срок поради терористичния акт в Севастопол, се показва в изказване на съветското външно министерство от събота.
 
Дипломатическото ведомство показва, че под прикритието на филантропичния кулоар, основан в границите на " Черноморската самодейност " за експорт на украинска селскостопанска продукция, украинските въоръжени сили са нанесли в събота масиран въздушен и морски удар благодарение на безпилотни самолети по кораби и инфраструктура на съветския Черноморски флот във военноморската база в Севастопол.
 
" Във връзка с дейностите на украинските въоръжени сили, ръководени от английски експерти, ориентирани, наред с другото, против съветски кораби, осигуряващи действието на посочения филантропичен кулоар (които не могат да бъдат квалифицирани по различен метод, с изключение на като терористичен акт), съветската страна не може да подсигурява сигурността на гражданските сухотоварни кораби, участващи в " Черноморската самодейност ", и от през днешния ден прекратява нейното осъществяване за неустановен интервал от време. На съветските представители в Съвместния координационен център в Истанбул, който управлява превозването на украински храни, са дадени съответните указания ", разясняват от министерството, представени от ТАСС.
 
 За офанзивата бе обявено тази заран от съветското министерство на защитата. Тя е траяла часове, а в нея взели участие дронове, като на прицел били и кораби на Черноморския флот, и съдове на гражданската авиация. И двата вида съдове били свързани със договорката за зърното.
 
Украйна, която в първите часове след съветските известия за офанзивата не ги разяснява, отговори след решението за договорката. Началникът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, Андрий Ермак, упрекна Русия: " Примитивността на съветския шантаж е във всичко. Ядрено изнудване, сила, храна... небивалица за " мръсна бомба ", на която целият свят се смее. Измислени терористични офанзиви против личните им уреди... всичко е прекомерно просто и предвидимо. Агонията на нарушителите, които не могат да схванат, че няма да реализират нищо с детски ултиматуми. И че времето им изтича ". 
 
Сделката за износа на зърно бе реализирана на 22 юли с първичен период на деяние 120 дни. Постигнатата благодарение на Турция и Организация на обединените нации сделка породи вяра на десетки подвластни от украински доставки страни, като деблокира пристанища в страната и разреши арестувана с месеци стока да доближи пазарите си. Напоследъл обаче съветският президент Владимир Путин направи някои сериозни мнения за договорката - че стоките не достигали до най-бедните страни или опасността тя да не бъде продължена, в случай че се окаже, че взривните субстанции за офанзивата на Кримския мост са минали точно по " зърнения кулоар ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР