Русия се оттегли от механизма за хуманитарен контрол на Организацията

...
Русия се оттегли от механизма за хуманитарен контрол на Организацията
Коментари Харесай

Русия излезе от механизма за контрол на ООН за Сирия

Русия се отдръпна от механизма за филантропичен надзор на Организацията на обединените народи за Сирия, който беше въведен за отбрана на лечебни заведения и филантропична помощ от офанзиви на някои от противоположните страни в сирийската революция. Това се показва в нота на Организация на обединените нации до филантропичните организации.

Решението за отдръпване Русия е взела след априлския вътрешен отчет на Организация на обединените нации, съгласно който е " доста евентуално сирийското държавно управление или неговите съдружници предходната година да са нападнали три лечебни заведения, учебно заведение и детски лагер в северозападна Сирия ".

Русия и Сирия настояват, че техните въоръжени сили не са атакували цивилни или цивилен здания, повтаряйки, че " имат подозрения по отношение на източниците, употребявани от Организация на обединените нации ".

Организацията на обединените народи е обезпокоена от решението на Русия да се отдръпна от механизма на Организация на обединените нации за филантропичен надзор в Сирия, се споделя в изказване на Организация на обединените нации, като разгласи спомагателни диалози с публична Москва.

Организация на обединените нации прикани също всички страни в сирийския спор да се придържат към интернационалното филантропично право.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР