Русия се отказа от пускането в серийно производство през 2021

...
Русия се отказа от пускането в серийно производство през 2021
Коментари Харесай

Русия с втори опит да замени АН-2

Русия се отхвърли от стартирането в серийно произвеждане през 2021 година на едномоторния аероплан ТВС-2ДТС " Байкал ", създаден от сибирските авиоинженери и основан на АН-2 и се насочиха към създаването на ЛМС-901 " Байкал ". Опитите с последния към този момент са налични.

Първият стадий от тестванията включваше проби при скорост на въздушния поток сред 25 и 50 м/сек. На модела е бил конфигуриран симулатор на работеща турбина. По този метод специалистите дефинират общите аеродинамични характерности на самолета и успеваемостта на неговото ръководство. Тестовете ще продължат.

Новият аероплан модел ЛМС-901, създаден да размени АН-2, е с дължина 12.2 метра, височина - 3.7 метра и обсег на крилете - 16.5 метра. Максималната маса при политане е 4.8 тона, а скоростта - до 300 км/ч. Може да извършва полет на разстояние до 3000 км. Машината е създава във вид, при който може елементарно да се преконфигурира от пътнически в товарен аероплан.

През лятото на 2019 година съветското министерство на индустрията и търговията разгласи конкурс за създаването на лекомоторен многофункционален аероплан с потенциал до 9 пасажери, който да размени АН-2. Победител в състезанието е " Байкал-инжиниринг " - дъщерното дружество на Уралския цех за гражданска авиация. В същото време ведомството се отхвърли от плануваното стартиране в серийно произвеждане на самолета ТВС-2ДТС " Байкал ", създаден в сибирската база " Кукурузника ".
 Русия с втори опит да размени АН-2

 Русия с втори опит да размени АН-2

 Русия с втори опит да размени АН-2

 Русия с втори опит да размени АН-2

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР