Русия се опитва на всяка цена да замрази войната с

...
Русия се опитва на всяка цена да замрази войната с
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Русия се стреми да замрази войната с Украйна


Русия се пробва непременно да замрази войната с Украйна, да спре украинската атака и да прекъсне военната помощ на Запада, съобщи президентът на Полша Анджей Дуда, съобщи варшавската осведомителна организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7889
На конференция във Варшава след срещата си с президента на Черна гора Мило Джуканович Анджей Дуда разяснява, че в този момент Русия е в защита и че глобите против Москва са съумели да попречат на Русия да създава съвременно оръжие, в резултат на което тя употребява аварийно въоръжение от 60-те години на предишния век и даже още по-старо.

„ Гледайки какво прави съветската дипломация, телефонните позвънявания на външния министър Сергей Лавров до Лондон, Вашингтон, Париж и Берлин, мога да кажа в резюме: Москва се пробва непременно да замрази този спор, да спре украинската атака “, сподели Дуда.

„ Русия се пробва да спре военната помощ на Запада, на страните от Северноатлантическия алианс, тъй като на процедура губи войната и бива прогонена от окупираните територии, сподели още той.

„ Русия отстъпва. Тя не е в положение да се опълчи на украинската храброст, на решимостта на украинските бойци, подкрепяни военно от Запада “, сподели президентът. Затова, добави той, Москва се пробва да употребява дипломатически средства, съчетани с нуклеарни закани, в това число нанасяне на вреди по атомни електроцентрали и приложимост на „ мръсни бомби “.

Според полския президент от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари войната може да бъде разграничена на стадии, като последният е украинската контраатака на изток.

„ Благодарение на своята храброст, украинците през днешния ден имат голям шанс да си върнат Херсон “, съобщи Дуда. „ Това е от извънредно стратегическо значение за по-нататъшното развиване на спора и за освобождението на Украйна от ръцете на окупатора, от хватката на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР