Русия се опасява от „антируска истерия“ на насрочената за края

...
Русия се опасява от „антируска истерия“ на насрочената за края
Коментари Харесай

Москва: Очакваме антируска истерия

Русия се притеснява от „ антируска нервност “ на плануваната за края на юни конференция на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), предава РИА Новости.

Постоянният представител на Русия в организацията Александър Шулгин счита, че Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия възнамеряват да употребяват конференцията за „ нагнетяване на антируска и антисирийска нервност “, оповестява "Фокус ".

Шулгин счита, че това се прави, с цел да се „ компенсира неизбежно изгубените позиции на западните страни в процеса на урегулиране на обстановката в Сирия “ и редом се цели „ дискредитация и премахване от власт на държавното управление на Башар Асад “.



Русия също по този начин се афишира срещу желанието на Запада да даде „ несвойствени за него компетенции “ на генералния шеф на Организацията за определяне на отговорните за потребление на химически оръжия. Според Москва генералният шеф има право единствено да дава информацията в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации или пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации.

Русия счита, че западните страни желаят да доведат до финален ерес в Организацията и да я преоформят за свои цели, като по този метод ще „ прекратят естественото й действие като една от най-успешните до неотдавна интернационалните разоръжаващи структури “.



Затова Русия приканва страните-членки на ОЗХО изрично да се опълчват на тези стъпки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР