Русия се обявява за създаване на Голямо евразийско партньорство с

...
Русия се обявява за създаване на Голямо евразийско партньорство с
Коментари Харесай

Русия се обявява за създаване на Голямо евразийско партньорство

" Русия се афишира за основаване на Голямо евразийско партньорство с присъединяване на страните от Евразийския стопански съюз, АСЕАН, Шанхайската организация за съдействие, " вероятно и други структури ", съобщи съветският министър председател Дмитрий Медведев на срещата на високо ниво в Банкок на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, съобщи ТАСС.

Лидерите на обединяването единомислещо поддържаха тази концепция през май 2016 година на срещата на върха Русия - АСЕАН в Сочи, означи Медведев.

По думите му в дълготраен проект новото партньорство ще даде опция да се съгласуват огромните интеграционни и инфраструктурни планове.

Москва приема за причина, че партньорството би трябвало да се гради въз основа на взаимно ценене и правилото за обща полза, че то ще бъде отворено за присъединение на всички заинтригувани страни, добави съветският министър председател.

Русия към този момент направи стъпка в тази посока, означи той, напомняйки за подписания меморандум за съгласие в икономическото съдействие сред Евразийската икономическа комисия и АСЕАН.

Евразийският стопански съюз е сключил съглашения за свободна търговия с Виетнам и Сингапур, договаря и с други страни от Асоциацията, а Евразийската икономическа комисия е подписала документи за съдействие с Камбоджа, Тайланд и Индонезия, уточни Дмитрий Медведев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР