Русия се надява, че Западът, който твърди, че е в

...
Русия се надява, че Западът, който твърди, че е в
Коментари Харесай

Лавров: Надяваме се, че Западът няма да се меси в евентуална операция в Идлиб

Русия се надява, че Западът, който твърди, че е в ход подготовка за химическа офанзива в сирийската провинция Идлиб, няма да попречва антитерористична интервенция в региона. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, съобщи БГНЕС.
„ Много се надявам, връщайки се към тематиката за спекулации във връзка плануваната от държавното управление (на Сирия) химическа офанзива, че западните сътрудници, които интензивно разпалват тази тематика, няма да се отдадат на провокации, на драматизации, каквито очевидно се приготвят, и няма да се намесват в антитерористичната интервенция против „ Джабхат ан-Нусра “ в тази зона на деескалация “, акцентира Лавров на конференция с външния министър на Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр.
През последните дни обстановката към Сирия стана по-напрегната. Говорителят на Министерство на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че съгласно самостоятелни източници терористи приготвят провокация, с която да обвинят Дамаск в използването на химическо оръжие против цивилното население на провинция Идлиб.
По-рано американският боен министър Джеймс Матис съобщи, че Съединени американски щати интензивно разискват с Русия предотвратяването на вероятното потребление на химическо оръжие в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР