Русия се надява, че САЩ ще прекрати подкрепата за пещерния

...
Русия се надява, че САЩ ще прекрати подкрепата за пещерния
Коментари Харесай

Русия настоя САЩ да не подкрепят пещерния национализъм в Украйна

Русия се надява, че Съединени американски щати ще приключи поддръжката за " пещерния шовинизъм " в Украйна и в други страни от Източна Европа . Това обявиха от съветското посолство във Вашингтон, откакто десни радикали нападнаха постройката на " Россотрудничество " в Киев.

От дипломатическата задача означиха, че сходна поддръжка " предизвиква погромите, ескалацията на ксенофобията и екстремизма ".

От посолството напомнили, че през идната седмица стартира Парламентарната асамблея на ОССЕ.

" Американските представители ще имат прелестна опция да се изкажат по тази тематика, още повече, че погромът беше управителен от техния сътрудник - депутатът във Върховната рада от " Радикалната партия " Андрей Лозовой ", акцентираха още от съветското посолство.

Според съветските дипломати радикалният шовинизъм в Украйна е изведен в сан на държавна политика .

" В изискванията на остри вътрешни спорове, политически разтърсвания и обществено неодобрение управляващите в Киев интензивно насаждат облика на външния зложелател в лицето на Русия ", подчертаха съветските дипломати.

" Досега не сме чули американските управляващи да са осъждали сходни прояви. Не е изключено тези дейности да са въодушевени от образеца, който Вашингтон показва - завладяването на дипломатическа благосъстоятелност (на Русия) ", показаха още от съветското посолство в Съединени американски щати.

Вчера членове на неонацистката формация " Организация на украинските националисти " хвърляха камъни и яйца по постройката на " Россотрудничество " в Киев , а също по този начин са счупили прозорците на постройката на украинския клон на " Сбербанк " и са се пробвали да нанесат вреди на постройката на " Алфа-банк ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР