Русия се хвали, че операцията по освобождаването на Мариупол продължава.

...
Русия се хвали, че операцията по освобождаването на Мариупол продължава.
Коментари Харесай

Русия ликвидира позиции на Азов чрез тежката огнехвъргачна система ТОС-1A Солнцепек ВИДЕО

Русия се хвали, че интервенцията по " освобождението " на Мариупол продължава. За заличаване на позициите на бойците от неонацисткия полк Азов съветската войска употребява тежки огнехвъргачни системи " ТОС-1A Солнцепек ", оповестяват международните организации.

В Мариупол не престават яростните улични боеве. Един от основните възли на защитата на града е заводът Азовстал. Там се вкопават бойци от неонацисткия полк Азов.

За заличаване на противников позиции съветската войска употребява " ТОС-1A Солнцепек ". Бойците от Азов разгласиха видео от " Азовстал ", снимано от дрон. Показва по какъв начин позициите в завода са удряни от термобарични муниции. Техните спирания водят до внезапно увеличение на натиска и явно предизвикват обилни вреди на украинските военни.

ТОС-1A " Солнцепек " е модернизиран модел на руската тежка огнехвъргачка ТОС-1 " Пинокио ". Машината е основана на шасито на танка Т-72 през 2001 година Способен е да стреля с димозапалителни и термобарични муниции с диаметър 220 мм на разстояние до 3000 (а с най-новите ракети до 6000) метра.

Тежката огнехвъргачна система ТОС-1A беше употребена по време на военната интервенция в Сирия, спора в Нагорни Карабах през 2016 година и Втората карабахска война през 2020 година

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР