Русия се готви да защитава Крим от евентуален опит на

...
Русия се готви да защитава Крим от евентуален опит на
Коментари Харесай

Русия забрани на мъжете от Крим да го напускат, премести спе...

Русия се готви да пази Крим от възможен опит на Украйна да си го върне.

Окупационните управляващи на анексирания от Москва през 2014 година полуостров са забранили на мъжкото население да го напуща без позволение, оповестяват през днешния ден украинските медии, базирайки се на известие на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

След серия гърмежи, поразили съветски военни летища и хранилища с муниции в Крим през август, Русия изтегля част от самолетите и хеликоптерите, които беше базирала там. Но паралелно с военните цивилните също започнаха да напущат полуострова.

Първо курортният сезон на обичаното място за летен отдих на доста руснаци, завърши без време. След това в медиите се появиха известия, че съветски жители закупили парцели в Крим, незабавно ги продават и се изселват, а в един миг управляващите на полуострова замразиха сключването на покупко-продажби с недвижими парцели.

Забраната за мъжете да напущат Крим е в действие от 19 септември, написа през днешния ден украинският уебсайт „ Гордон “. Изключения се позволяват единствено с позволение от военното комендантство.

Русия изпитва дефицит на жива мощ, годна да води война в Украйна, съгласно разбори на интернационалните наблюдаващи и известия в медиите. Появиха се свидетелства, че управляващите вербуват пандизчии, с цел да попълнят загубите на фронта. Украинските медии, базирайки се на разузнаването на страната, настояват, че в окупираните елементи на Донбас съветските управляващи са провели няколко талази на насилствена готовност.

Днес американският Институт за проучване на войната приказва за надълбоко морално разлагане в съветската войска, в това число в елитните ѝ елементи. Документи, попаднали в украински ръце след безредното оттегляне на руснаците при Харков, демонстрират да вземем за пример, че в 1-и полк на Втора гвардейска мотострелкова дивизия, военните всеобщо са подавали рапорти за овакантяване.

Дивизията е част от елитната Първа танкова войска, която понесе тежко проваляне при неотдавнашната изненадваща украинска атака в тази част на страната. Тази войска, която е била образувана да брани Москва при стандартен спор с НАТО, напусна позициите си в паническо бягство, изоставяйки техника и муниции.

Руският президент Владимир Путин до момента отхвърля да разгласи готовност. Официално Москва твърди, че в „ специфичната военна интервенция “ в Украйна вземат участие единствено професионални военни, служещи по контракт.

Според наблюдаващи мобилизацията допуска Кремъл да разгласи, че „ интервенцията “ се трансформира във война, което носи значителен политически риск. Операцията постоянно може да бъде прекъсната, като се каже, че е постигнала задачите си. Войната се води за неустановен период - до победа, каквато Русия към този момент седем месеца не съумява да реализира, или до проваляне.
Русия реалокира подводниците си надалеч от Крим
Руският черноморски флот е преместил част от своите подводници от пристанището на Севастопол в Крим в Новоросийск в източната част на Черно море, оповестиха английските военни във вторник.

Новоросийск е основно военно и комерсиално пристанище в Краснодарския край в Южна Русия.



Преместването евентуално се дължи на неотдавнашната смяна в равнището на локалната опасност за сигурността поради нараствания потенциал на украинската войска да нанася удари на далечни дистанции , заяви в " Туитър " английското министерство на защитата.

" През последните два месеца бяха атакувани щабът на флота и основното му летище за военноморска авиация ", допълват от министерството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР