Русия се готви да изпрати за зимните олимпийски игри в

...
Русия се готви да изпрати за зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

Русия е на път да изпрати в Пьонгчанг близо толкова спортисти, с колкото беше и в Сочи

Русия се готви да изпрати за зимните олимпийски игри в Пьонгчанг близо толкоз спортисти, с колкото взе участие и в Сочи преди четири години, написа insidethegames.biz. Според информацията четиричленната комисия на МОК, която преглежда поръчките, към този момент е наложила възбрана за 111 от всичките 500 състезатели, препоръчани от Руския олимпийски комитет.

Русия беше изключена от олимпийските игри поради тежките нарушавания на антидопинговите правила, разкрити в отчета " Макларън ".

Международният олимпийски комитет (МОК) позволи състезатели от страната да могат да се състезават. За задачата те би трябвало да бъдат утвърдени от комисията един по един. Избраните ще се впуснат в Пьонгчанг под олимпийския байрак в тим с името " Олимпийски спортисти от Русия ".

Според insidethegames.biz образуваният тим може да се трансформира във втория най-многоброен в историята на съветското присъединяване в зимните олимпийски игри. Очакванията са общият брой позволени съветски спортисти да е към 200.

Преди четири години при домакинските игри в Сочи руснаците бяха 214. Във Ванкувър 2010 тимът беше от 175 души, в Торино 2006 се състоеше от 174, а в Солт лейк 2002 - от 151.

Русия има извоювани 213 квоти за Пьонгчанг.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьончан 2018 (24)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР