Русия се готви да изгони 30 американски дипломати като ответна

...
Русия се готви да изгони 30 американски дипломати като ответна
Коментари Харесай

Русия се готви да изгони 30 американски дипломати

Русия се готви да изгони 30 американски дипломати като ответна мярка за изгонените в края на декември предходната година съветски дипломати от Съединени американски щати поради съветската интервенция на изборите. 

Повод за решението е и иззетата благосъстоятелност на съветското посолство в Съединени американски щати, което към момента не е върнато, заяви " Известия ", базирайки се на източник в съветското външно министерство. 

Въпросът очевидно остава провесен и след срещата сред Владимир Путин и Доналд Тръмп. 

Затова съгласно източника Москва се готви да разгласи за личност нон грата към 30 американски дипломати и да вкара наказания против американската благосъстоятелност в Русия 

Има предварителна сделка за среща на зам.-министъра на външните работи Сергей Рябков с първия заместител на държавния секретар на Съединени американски щати Томас Шенън в Санкт Петербург. Ако и тогава въпросът не бъде позволен, предстоят ответни ограничения, добавя източникът на " Известия ". 

Зам.-председателят на комисията по интернационалните работи в Съвета на Федерацията Андрей Климов разгласи по-рано, че Русия е приемала изгонването на съветските дипломати от администрацията на някогашния американски президент Барак Обама като опит за утежняване на обстановката при започване на мандата на Тръмп, само че шест месеца по-късно въпросът към момента не е решен. 

" Сега ние сме длъжни да отговорим. Това не е проява на отрицателно отношение към администрацията на Тръмп, това е просто удостоверение, че Русия е уважавана страна, към която би трябвало да се отнасят с почитание. При това би трябвало да се съблюдават протоколът, етикетът и интернационалните правила, различен метод за другарство с Русия не може да има ", акцентира той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР