Русия се е сдобила със стотици ирански дронове, които могат

...
Русия се е сдобила със стотици ирански дронове, които могат
Коментари Харесай

Русия е получила стотици бойни дронове от Иран

Русия се е сдобила със стотици ирански дронове, които могат да бъдат употребявани във войната против Украйна, въпреки предупрежденията на Съединените щати към Техеран да не ги изпраща, съобщава " Асошиейтед прес ".

Засега не е ясно дали Русия е почнала да употребява безпилотните самолети против украински цели. По всичко проличава обаче, че те са в бойна подготвеност и подготвени за приложимост, заявиха чиновници от западното разузнаване, поискали анонимност.

Тази доставка е следващият знак за все по-тясното военно съдействие сред дългогодишните съюзници и удостоверява предизвестията на критиците на продължаващите договаряния за възобновяване на нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, от която Съединени американски щати се отдръпнаха през 2018 година

Преговорите за връщане на Иран и Съединени американски щати към съглашението, което би предоставило на Техеран облекчение на глобите в размер на милиарди долари в подмяна на ограничение на нуклеарната му стратегия, бележат прогрес.

Противниците на договорката обаче считат, че премахването на глобите против Техеран може да разреши на Русия да ускори военните си старания в Украйна и да заобиколи глобите, наложени след нашествието през февруари, като стартира да прекарва нефт и други артикули през Иран.

Изправена пред стопански наказания и ограничавания във веригите си за доставки поради нахлуването си в Украйна, Русия от ден на ден се обръща към Иран като основен сътрудник и снабдител на оръжия.

Миналия месец Белият дом за първи път обществено предизвести, че Иран възнамерява да достави на Москва  " стотици " въоръжени безпилотни самолети. Няколко дни по-късно Вашингтон заяви, че съветски публични лица са посетили Иран на два пъти, с цел да договорят доставката.

През юли иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан съобщи, че Техеран поддържа " разнообразни типове съдействие с Русия, в това число в бранша на защитата ".

Той обаме акцентира, че  " няма да оказваме помощ на нито една от страните, участващи в тази война, тъй като считаме, че тя (войната) би трябвало да бъде прекъсната ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР