Русия съзнателно забавя темповете на настъпление в Украйна, за да

...
Русия съзнателно забавя темповете на настъпление в Украйна, за да
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Русия забавя умишлено настъплението

Русия умишлено забавя темповете на нахлуване в Украйна, с цел да се избегнат жертвите измежду мирното население. Това изясни през днешния ден съветският защитителен министър Сергей Шойгу, съобщи ТАСС.

“Руските въоръжени сили, за разлика от украинските, не нанасят удари по гражданска инфраструктура, където може да се намират мирни поданици. Набелязаните огневи позиции и военни обекти на съперника биват поразявани с високоточно оръжие”, акцентира Шойгу на среща с сътрудниците си от Организацията на контракта за групова сигурност.

Министърът акцентира, че за излизането на поданици от обкръжени обитаеми места се афишира режим на тишина и се отварят филантропични коридори, което забавя настъплението на съветските сили.

“Това обаче се прави умишлено, с цел да се избегнат цивилни жертви”, изясни Шойгу.

Той увери, че Москва ще продължи военната си интервенция до цялостното осъществяване на всички сложени задания, без значение от глобите на Запада и помощта, която той оказва на Киев.

“Въпреки огромната помощ на Запада за режима в Киев и санкционния напън върху Русия, ще продължим специфичната военна интервенция до цялостното осъществяване на задачите”, отсече военният министър. И напомни задачите на интервенцията, които остават непроменени - отбрана на хората от геноцид, демилитаризация и денацификация на Украйна, обезпечаване на нейния неядрен и безпристрастен статут.

“Опасявайки се от погром на украинските войски, Западът в незабавен порядък провежда доставки на смъртоносно оръжие. Разгърната бе широкомащабна акция по дезинформация на международната общност във връзка с същинските аргументи за рецесията. В страната (Украйна) се изпращат съветници и сътрудници на частни военни компании, а броят на задграничните наемници надмина 6000 души”, уточни Шойгу.

Той упрекна западните страни, че отхвърлят да признаят мъченията и убийствата на пленени руснаци в Украйна, както и използването от страна на Киев на “терористични способи срещу личния си народ”. “Така наречените цивилизовани страни освен отхвърлят съществуването на неонацизъм в Украйна, само че и с почести одобряват представители на нацистки подразделения, забъркани в кървави злодеяния”, акцентира Шойгу.

Той напомни и че Западът е пренебрегнал предложенията на Русия за регулирането на основни за нея въпроси - отвод на НАТО от разширение на изток и от разполагане на оръжия край съветските граници. “Правеха тъкмо обратното”, сподели Шойгу.
ТЕМА преди 3 часа 1315 преди 4 часа 2329 преди 4 часа 1091
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР