Русия съумя да постигне своята първа победа на Евро 2020.

...
Русия съумя да постигне своята първа победа на Евро 2020.
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020 УЕФА Русия с първа победа на европейското, излъга Финландия

Русия съумя да реализира своята първа победа на Евро 2020. На стадион " Газпром Арена " в Санкт Петербург, Сборная зарадва последователите си с измъчена, само че много значима победа против коравата селекция на Финландия. Минималният триумф с 1:0 пристигна след попадение на Алексей Миранчук в самия завършек на първата част.

Суоми не изневериха на стила си и още веднъж бяха оптимално сложни за превъзмогване от противника. Резултатът можеше да поеме и в друга тенденция, в случай че още в третата минута гол на Поянпало не бе анулиран от ВАР поради минимална засада.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020 УЕФА Русия с първа победа на европейското, излъга Финландия
Така Русия се изравни по точки с финландците и Белгия, който на следващия ден ще изиграе мача си от втория кръг в група В против Дания.

Подобно на мача с Белгия, руснаците още веднъж стартираха с вихрени офанзиви, които бяха натоварени с вярата за ранно откриващо попадение. С типичната за скандинавците хладнокръвност обаче, финландците се бранеха ловко и обезвредиха всяко една по-интересна концепция на Сборная.

Суоми шокираха своя конкурент с ранно попадение в 180-ата секунда. Селекцията на Марку Канерва се възползва от първата си преференциална обстановка в мача. Райтала наказа груба неточност на десния фланг и мигновено центрира към Йоел Поянпало. Таранът имаше преимущество по отношение на своя конкурент и с глава не остави никакъв късмет на Сафонов. Радостта му обаче бе къса, защото в услуга на рефера влезе системата ВАР, която анулира неговия гол поради минимална засада.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020 УЕФА Русия с първа победа на европейското, излъга Финландия
Селекцията на Станислав Черчесов отговори красноречиво на предизвикването с отлична акция в 10-ата минута. Алексей Миранчук получи топката към дузпата, бидейки с тил към вратата. Звездата на Аталанта показва взор върху играта и продължи вляво за непокрития Магомед Оздоев. Опорният халф обаче направи по-трудното и от непосредствена непосредственост шутира в навън.

Домакините в " алено " удариха греда в 12-ата минута посредством Артьом Дзюба. Опасността бе единствено привидна, защото обстановката просто беше оставена от съдиите да бъде изиграна, преди да се вдигне флагът за засада. Веднага по-късно Йоел Поянпало още веднъж подсети за наличието си в полето на Русия, само че по този начин и не се пребори за отправянето на изстрел.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020 УЕФА Русия с първа победа на европейското, излъга Финландия
Възпитаниците на Марко Канерва продължаваха да намират прекомерно елементарен път към вратата на Сафонов. Това се повтори с нова добра контраофанзива в 20-ата минута. Изглеждаше, че няма какво да спре Поянпало от това да се възползва от превъзходен кулоар за пукотевица. В последния момент обаче съдбоносен шпагат в неговите крайници сътвори Игор Дивеев. Младият защитник на ЦСКА (Москва) несъмнено избави съотборниците си от голяма пакост.

Голям проблем застигна Сборная в 25-ата минута, когато Станислав Черчесов трябваше да реализира насилствена промяна. Марио Фернандес падна много неприятно в опит да отиграе висока топка и бе изнесен на носилка. Това докара до скорошното стартиране в игра на Вячеслав Караваев.

Малко след появяването си в игра, Вячеслав Караваев можеше да подари руснаците с по този начин мечтаната преднина. Финландската защита в началото подцени остро подаване по земя към далечната греда на Кузяев. За " бухалите ", като че ли от нищото, изскочи фланговият бранител с №4. В решителния миг на шпагат се хвърли Уронен, който предотврати евентуалната голова опасност. За Караваев пък остана неприятната премия несъзнателно да се удари в страничната греда.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020 УЕФА Русия с първа победа на европейското, излъга Финландия
И когато всички смятаха, че първото полувреме ще завърши без попадения, съветският народен отбор подвигна на крайници почитателите на " Газпром Арена ". Сборная още веднъж опитва своя шанс през центъра, като Артьом Дзюба ангажира задоволително финландски бранители със своята персона. Последва отлична композиция сред него и Миранчук, който доста майсторски запрати коженото кълбо в далечния ъгъл на протегналия се оптимално Лукаш Храдецки.

Игор Дивеев продължи да бъде концепция пред своите противници от офанзивата на Финландия и това се потвърди малко след почивката. Тогава Теему Пуки се бе устремил към головата популярност, само че младият бранител отново беше оптимално непогрешим със своя шпагат. От другата страна на терена също бе забавно, като Головин реши да опитва нещо ексцентрично с компактен изстрел от междинна отдалеченост, намерил само външната страна на мрежата.

Теему Пуки дочака своята опция в 54-ата. Тогава звездата на Норич, най-накрая се освободи от съветските си пазачи и насочи задоволително добър изстрел, който обаче бе избавен с опитност от пласирания на точното място Сафонов.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020 УЕФА Русия с първа победа на европейското, излъга Финландия
Русия можеше да диша надалеч по-спокойно с настъпването на 65-ата минута. Тогава Артьом Дзюба хитро се бе върнал на центъра, с което освободи задоволително свободно пространство за появилия се като промяна Рифат Жемалетдинов. Халфът обаче не резервира нужното самообладание и стреля около дясната греда на Храдецки.

Сборная продължи да пропуща положения с лека ръка. Момчетата на Черчесов още веднъж откриха междина всред към този момент най-вече мислещата за офанзива финландска селекция. Така съветската контра трябваше просто да бъде приключена от Кузяев в 71-ата. Футболистът на Зенит имаше задоволително време, с цел да насочи своя изстрел. Храдецки обаче отново изпъкна с положително избавяне.

До края Финландия извърши задоволително офанзивни смени, само че нито една от тях не оказа помощ за превъзмогването на Сафонов. Единственото състояние за отразяване беше удар с глава на Араюри, пратил кълбото над горната греда. Така руснаците дочакаха решително своите първи три точки на този континентален конгрес.

В последния кръг от срещи в група В, Финландия ще премери сили с Белгия, до момента в който Русия има тежко тестване против Дания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР