Русия съобщи, че украински сили са се опитали да си

...
Русия съобщи, че украински сили са се опитали да си
Коментари Харесай

Русия съобщи, че е отблъснала украински опит за превземане на Запорожката АЕЦ


Русия заяви, че украински сили са се пробвали да си върнат контрола над Запорожката АЕЦ в Южна Украйна, само че техният опит е бил отхвърлен след траяло няколко часа стълкновение, съобщи Ройтерс, базирайки се на държавната организация РИА Новости.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7730
" След обстрел на града беше изработен опит за десант, в това число опит за завладяване на Запорожката АЕЦ. Сражението продължи няколко часа, минимум три, до три и половина часа ", съобщи ръководителят на назначената от Русия локална администрация Владимир Рогов. Той добави, че офанзивата е била " отблъсната " и в нея са взели участие не по-малко от 30 украински катера (Запорожката АЕЦ е на крайбрежията на Каховското водохранилище на р. Днепър, бел. ред). Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на информацията от самостоятелни източници.

Назначената от Русия локална администрация в град Енергодар заяви, че по постройката на администрацията и по градската инфраструктура са били нанесени удари с американска реактивна система за залпов огън " Хаймарс ", съобщи ТАСС. Били са развалени мост на входа на града и електрическа подстанция. Няма информация за потърпевши.

Рогов също по този начин съобщи, че в региона на бойните дейности в Запорожка област се борят към 5000 полски наемници. Той добави, че като цяло сега на страната на украинските въоръжени сили се борят наемници от 34 страни, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР