Русия съобщи, че е прехванала девет дрона над Кримския полуостров

...
Русия съобщи, че е прехванала девет дрона над Кримския полуостров
Коментари Харесай

Зеленски предупреди, че Москва заобикаля международните санкции

Русия заяви, че е прехванала девет дрона над Кримския полуостров и един над град Суджа в южната област Курск. Вече са съвсем ежедневни известията за набези против територии, следени от Москва. В Киев украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Русия употребява мрежа от снабдители, с цел да заобикаля интернационалните наказания.

Пет дрона са били свалени през вчерашния ден, а четири са били спрени и не са поразили задачите си в Джанкой, на Кримския полуостров, който Москва анексира през 2014 година По-късно денем над Суджа беше свален украински дрон. Тази заран регионалният шеф на съветския граничен район Белгород Вячеслав Гладков заяви в Телеграм, че гори едно от енергийните уреди, само че няма потърпевши и няма спирания на електрозахранването. Той означи, че повода за пожара по предварителна информация е взривно устройство, пуснато от дрон. Миналата седмица Русия упрекна Украйна за голям брой набези против Белгород и петролна инфраструктура в страната, както и за удар с дрон по богат квартал на Москва.

Без да посочва съответни страни украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия употребява мрежа от страни и компании, с цел да заобикаля интернационалните наказания:

" Това са разнообразни страни, разнообразни компании, без които Русия не би могла да създава оръжията на своя гнет, в това число ракети. Наблюдаваме всяка траектория за заобикаляне на глобите, всяка страна, чиято територия, пълномощия или жители са употребявани за продължение на терора. И би трябвало да пресечем тези пътища дружно с нашите сътрудници. За да подсигуряваме, че съветските оръжия няма да съдържат артикули от свободния свят ".

Ройтерс напомня, представена от БНР, че през април почитан асистент на Зеленски е декларирал, че украинските военни откриват от ден на ден съставни елементи от Китай в съветските оръжия, употребявани в Украйна. Китай отхвърля да изпраща военно съоръжение на Русия.

Украинският президент сподели още, че по публични данни 485 украински деца са били убити във войната на Русия против неговата страна. По думите му действителният брой на починалите деца за жалост е по-голям, само че е невероятно да се дефинира, защото някои региони са под съветска окупация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР