Русия съобщи, че е отблъснала опит за нападение с украински

...
Русия съобщи, че е отблъснала опит за нападение с украински
Коментари Харесай

Русия твърди, че е отблъснала украинска атака с морски дронове срещу техни цивилни кораби в Черно море

Русия заяви, че е отблъснала опит за нахлуване с украински дрон против съветски цивилни транспортни кораби в петък вечерта в югозападната част на Черно море, основна артерия за експорт на зърно и нефт от двете страни, предава Ройтерс.

В изказване, оповестено в приложението за известия Telegram, съветското министерство на защитата съобщи, че Украйна е направила опит за „ терористична офанзива против съветски цивилни транспортни кораби благодарение на полупотопяеми военноморски дронове “.

В него се споделя, че съветски патрулни катери и военни самолети са предотвратили офанзивата, унищожавайки един украински военноморски дрон с артилерийски огън и изваждайки останалите от строя посредством електронна война. Няма развалени съветски цивилни или военни кораби, се споделя в известието.

Миналия юли Русия отхвърли да възобнови договорката с посредничеството на Турция, осигуряваща безвреден експорт на зърно през района, и сподели, че всички кораби, които се насочат към украинските пристанища, ще бъдат третирани като евентуални превозвачи на военни товари.

Ден по-късно Украйна съобщи, че ще схване същата позиция във връзка с корабите, пътуващи за Русия и украинските пристанища, следени от Русия.

Не е ясно къде тъкмо е осъществена офанзивата. Югозападната част на Черно море граничи с Босфора, през който минават товарите.

През последните месеци Украйна извърши серия от офанзиви с дронове и ракети против съветски военни цели в Черно море, като потопи най-малко един боен транспортен съд и повреди други.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР