Русия съобщи, че е готова да замрази общия брой на

...
Русия съобщи, че е готова да замрази общия брой на
Коментари Харесай

Русия предложи на САЩ замразяване на броя на ядрените глави

Русия заяви, че е подготвена да замрази общия брой на нуклеарните бойни глави, в случай че Съединени американски щати създадат това за удължение на нуклеарния контракт Нов СТАРТ с една година, осведоми " Ройтерс ".

Миналата седмица Съединени американски щати отхвърлиха съветското предложение за абсолютно удължение на контракта с една година. Вашингтон акцентира, че всяко предложение, което не планува заледяване на всички нуклеарни бойни глави, е без аспект за триумф. Преди дни Вашингтон разгласи, че има кардинална договореност с Русия за удължение на Нов СТАРТ, само че Москва отхвърли, написа News.bg.

Нов СТАРТ е последният огромен нуклеарен контракт, който към момента е в действие. Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се пробва безрезултатно към този миг да принуди Китай да взе участие на договарянията за контракта, който лимитира нуклеарните бойни глави на Съединени американски щати и Русия до 1550. Договорът изтича на 5 февруари 2021 година, в случай че не бъде продължен. По-рано Путин предложи да се удължи за пет години без предварителни условия. Но Съединени американски щати оферират да се продължи за по-кратък интервал.

Доналд Тръмп разгласи, че изтегля Съединени американски щати от Договора " Открито небе ". Той изтегли Съединени американски щати и от Договора за очистване на ракетите със междинен обсег от 1987 година и нуклеарната договорка на някогашния президент Барак Обама с Иран. Съединени американски щати и Русия имат по повече от 6000 нуклеарни бойни глави през 2019 година, до момента в който Китай има 290.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР