Русия реши на паритетна основа да разшири списъка с представители

...
Русия реши на паритетна основа да разшири списъка с представители
Коментари Харесай

Кремъл разширява списъка с граждани на ЕС, на които се забранява да влизат в Русия

Русия реши на паритетна основа да разшири листата с представители на Европейски Съюз, на които се не разрешава влизане в Руската федерация. Това се споделя в изказване на съветското Министерство на външните работи, оповестено през днешния ден на брифинг от неговата говорителка Мария Захарова, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

В отговор на дейностите на Евросъюза против съветската страна е взето решение за разширение на ответния лист с представители на страните членки и институции на Европейски Съюз, на които се не разрешава влизането на територията на Руската федерация. Броят на включените в съветският лист е паритетен със листата на Евросъюза, сподели Захарова. Говорителката уточни, че Москва неведнъж е предупреждавала Евросъюза, че подобен метод е гибелен. Но в Европейски Съюз пренебрегват съветските оферти да се води веществен, професионален разговор въз основа на обстоятелства и не престават да избират езика на глобите, означи говорителката.

Без да прави връзка сред тези наказания и случая с хипотетичното отравяне на Алексей Навални, Захарова осъди "кампанията за дезинформация към съветския жител Навални, проведена от западните страни, техните водачи и публични представители ", заяви Агенция Франс Прес. "Смятаме тази реторика просто за неприемлива. Няма никакви доказателства против Русия ", сподели Захарова.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел неотдавна загатна, че е допустимо въвеждането на "закон Навални ", като средство за възможни наказания. Германия също разгласи, че обмисля наказателни ограничения. Държавите от Европейски Съюз също приканиха Русия да хвърли светлина върху това, което считат за опит за ликвидиране. Москва отхвърля да го направи, като твърди, че няма данни за осъществено закононарушение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР