Русия реши да предаде без бой Херсон, единственият областен център,

...
Русия реши да предаде без бой Херсон, единственият областен център,
Коментари Харесай

Русия клекна, изтегля се без бой от Херсон

Русия реши да съобщи без пердах Херсон, единственият регионален център, високомерен след нахлуването в Украйна през февруари. Това е най-голямото оттегляне на Кремъл от началото на войната.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу персонално издаде заповед за извеждане на съветските войски от западния бряг на Днепър. Това предложи новоназначеният командващ съветските сили в Украйна военачалник Сергей Суровикин, кръстен Армагедон поради бруталните му офанзиви в Сирия.

" Съгласен съм. Пристъпвайте към извеждане на войските ", съобщи Шойгу.

Докладът на Суровикин бе показан и в ефира на федералните канали. Той съобщи, че има риск от жертви измежду цивилните и заплаха съветските сили да бъдат обкръжени при офанзива против Нова Каховка. Обясни и че не е допустимо в сегашните условия Херсон и околните обитаеми места да бъдат снабдявани пълноценно.

Според него решението, взето след оценка на обстановката на левия бряг на Днепър, е " тежко ", само че то ще резервира живота на хората. " Сергей Владимирович, склонен съм с извода и предложенията ви. За нас животът и здравето на съветските военни постоянно е приоритет ", сподели Шойгу в отговор.

Още преди няколко седмици Суровикин даде да се разбере, че при продължаваща украинска атака ще би трябвало да се вземат " тежки решения ", без обаче да навлезе в детайлности. Обявеният за умрял в злополука този следобяд заместник-ръководител на окупационната власт Кирил Стремоусов бе декларирал преди дни, че напълно скоро ще пристигна и " развръзката " в Херсон.

Русия разгласи анексията на Херсонска област в края на септември дружно с други три области на Украйна.

Напредването на украинската контраатака обаче докара до извеждането на хиляди цивилни от града.

Предаването на Херсон без пердах се приема съвсем като капитулация от съветските военни блогъри. Те припомнят, че 200-хилядният град към този момент се води част от Руската федерация, съгласно написания от президента Владимир Путин декрет за присъединение на анексираните територии. Освен това украинците си връщат и язовира " Нова Каховка ", който доставя с вода Крим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР