Русия регистрира днес 33 нови случая на коронавирус, с което

...
Русия регистрира днес 33 нови случая на коронавирус, с което
Коментари Харесай

В Русия са потвърдени 147 случая на COVID-19, властите с извънредни мерки

Русия записва през днешния ден 33 нови случая на ковид, с което инфектираните стават общо 147 - нарастване с близо 30 % единствено за едно денонощие, заяви Българска телеграфна агенция.

Руската работа за отбрана на потребителите "Роспотребнадзор ", която се занимава с въпросите на публичното опазване на здравето, посочи, че всички тези случаи са съветски жители, които евентуално са били инфектирани при пътешестване в чужбина през последните две седмици.

Актуална информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света

Службата уточни, че 31 от случаите са в Москва, а по един инфектиран има в Томска и Новосибирска област. Според центъра за ръководство на епидемията в Москва инфектираните са пристигнали с полети от Франция, Италия, Германия и Испания сред 7 и 13 март.

Властите в съветската столица подредиха на 5 май на всички пасажери, идващи от страни в риск, да се подлагат на доброволна карантина за 14 дни. Освен това Русия затвори до 1 май границите си за непознати жители, като се изключи непрекъснато пребиваващите в страната. Руските управляващи оповестиха също затварянето на учебните заведения от 23 март до 12 април и образуване на отдалечено образование.

Русия ще вкара в петък краткотрайни ограничавания за полети за Англия, Съединени американски щати и Обединените арабски емирства (ОАЕ) в опит да ограничи разпространяването на ковид. Ограниченията ще важат единствено за някои пътнически полети и някои самолетни компании ще могат да обслужват полетите от Москва до и от Лондон, Ню Йорк и Аби Даби.

Кремъл отхвърли да води акция за дезинформация за COVID-19

Стреснати от ковид, руснаците започнаха да се запасяват с високо ценения локален хранителен артикул - елдата, помогнала им да преминат през доста рецесии в историята. Предвид това, че е евтина и обичана от руснаците, наличните количества от елда бяха разпродадени в доста московски супермаркети още нощес, като на някои места бяха останали единствено от най-скъпите марки.

Руските управляващи затвориха мавзолея на Ленин на Червения площад, заяви през днешния ден службата за защита на Кремъл. Това е следващата туристическа забележителност затворена поради опасенията от разпространяването на ковид. Службата заяви, че мавзолеят ще претърпи ремонт по време на затварянето си, само че не даде детайлности по кое време още веднъж ще бъде отворен.

Властите оповестиха, че може да улеснят продажбата на алкохолни питиета по интернет поради многото хора в самоизолация, подредена за преодоляване разпространяването на ковид. Такова решение беше препоръчано преди много време от финансовото министерство, а в този момент евентуално ще се вземе решение, които ще влезе в деяние, сподели пред телевизия "Россия 1 " заместник-министърът на индустрията и търговията Виктор Евтухов.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР