Русия реагира на думите на Кирил Петков по отношение на

...
Русия реагира на думите на Кирил Петков по отношение на
Коментари Харесай

Руското посолство към Петков: Неприемливо е чиновници на тази или онази страна да критикуват посланика на Русия

Русия реагира на думите на Кирил Петков във връзка с Елеонора Митрофанова, че няма право да приказва от името на българския народ и ще има последици. Според руснаците е недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от ранга и формалната им служба, обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация.

Ето и мнението на Русия:

Във връзка с изказването на Министър-председателя на Република България за това, че „ не е задоволително по никакъв метод непознат Посланик да приказва от името на българския народ против българското държавно управление “, бихме желали да изясним следното.

В изявлението пред съветската телевизия „ Россия 24 “ от 21 март т.г. Посланикът на Русия в България изрази позиция, учредена на разбора на публичното мнение по тематиката за специфичната военна интервенция на Въоръжените сили на Русия в Украйна. Не прозвучаха никакви изявления „ от името на българския народ “ против държавното управление.

Смятаме за недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от сан и публична служба обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация за оценките на протичащите се в приемащата страна събития. Това непосредствено опонира на духа на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР