Русия разширява обхвата на военните си цели и отвъд района

...
Русия разширява обхвата на военните си цели и отвъд района
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Москва разширява военните си цели и отвъд Донбас

Русия уголемява обсега на военните си цели и оттатък региона на Източен Донбас. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров. Възможна е атака в Западна Украйна, в случай че Европа и Съединени американски щати продължат да доставят Киев със системи за залпов огън, излиза наяве от думите на съветския посланик номер едно.
Междувременно проруските управляващи в отчасти окупирания от Москва регион Запорожие настояват, че украинската страна е осъществила офанзива с дрон върху нуклеарна централа в региона, само че реакторът не е обиден. Украинските управляващи не разясняват тези изказвания.
„ Денацификация, демилитаризация - в смисъл да няма военни закани за нашата сигурност от територията на Украйна. Тази задача остава. Когато договарящите се срещнаха в Истанбул, беше разискван един тип география. Готовността ни да приемем украинското предложение се основаваше на тази география, географията от края на март 2022 година. Сега тя е друга. Това надалеч не са единствено Донецката и Луганската национална република - това са Херсонска и Запорожка области и редица други територии. И процесът продължава”, съобщи Лавров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР