Русия разрушава опитите за мир, а Украйна няма да се

...
Русия разрушава опитите за мир, а Украйна няма да се
Коментари Харесай

Зеленски: Територията на Украйна остава непроменена, независимо от становищата на Москва


Русия унищожава опитите за мир, а Украйна няма да се откаже от територията си, разгласи украинският президент Володимир Зеленски в послание към нацията.

Той посочи, че страната му е отдадена на мира и дипломацията, само че в това време е подготвена да пази своите ползи " дълго време ".

Думите на Зеленски идват след подписаните укази от съветския президент Владимир Путин, с които Москва признава независимостта на Донецка национална република и Луганска национална република. След това той подписа още един документ, с който подреди изпращането на войски на задача, която съгласно Москва е за запазване на мира в двата сепаратиски района.

Президентът Зеленски сподели още, че Украйна чака " ясни и ефикасни " стъпки от своите съдружници за деяние против Русия и прикани за незабавна среща на върха на водачите на Украйна, Русия, Германия и Франция във формата Нормандска четворка.

Западът съвсем незабавно реагира на указите на президента Путин. Европа изрично осъди хода на Кремъл и го дефинира като нарушаващ интернационалното право.



Белият дом пък издаде изпълнителна заповед, с която се не разрешава търговията на физически лица от Съединени американски щати с двете самообявили се републики. Документът отваря опцията и за налагане на наказания на лица, които правят активност в двата района.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР