Русия разреши да се провеждат избори в анексираните територии на

...
Русия разреши да се провеждат избори в анексираните територии на
Коментари Харесай

Русия си даде правото на избори и депортиране в анексираните територии

Русия позволи да се организират избори в анексираните територии на Украйна с нови законодателни ремонти, подписани и от президента Владимир Путин.

Това порталът за правова информация. Поправката значи, че в частите от Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област, които управлява Русия и които разгласи за част от себе си в края на предишния септември, ще може да се гласоподава за парламент, президент и локална власт, да се организират референдуми.

Според измененията в закона " За военното състояние " ще е допустимо и " насилственото и контролируемо пренасяне на жители от територията, където е въведено военно състояние, на територия, където не е въведено военно състояние ". Това уголемява още веднъж кръга на хората, които могат да бъдат депортирани: с декрет предишния месец Путин.

Предвид обстоятелството, че предходната година - няколко седмици след триумфите на есенна контраатака, пожънала триумф в Луганска област ден след анексията - депортирането на поданици би било допустимо още към този миг, защото законът е влезнал в действие.

 Путин поръча анексираните райони да доближат Путин поръча анексираните райони да доближат " съветското равнище " до 2030 година

Досега изборите в четирите области бяха невъзможни не тъй като са анексирани (според Русия - " присъединени " и официална пълноправна част от федерацията), а поради военното състояние. Със законовите промени този режим не е спънка да се гласоподава.

Промяната се вкарва месеци преди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР