Русия разработва ваксина срещу разпространяващия се в Китай коронавирус. Това

...
Русия разработва ваксина срещу разпространяващия се в Китай коронавирус. Това
Коментари Харесай

Русия разработва ваксина срещу китайския коронавирус

Русия създава ваксина против разпространяващия се в Китай ковид. Това споделиха през днешния ден съветската работа за отбрана на правата на потребителите " Роспотребнадзор ", базирайки се на РИА " Новости ".

" Да, несъмнено, създаването на ваксина е в ход. Всеки път, когато имаме разновидност (на вируса), започваме неотложно да създаваме ваксина ", сподели директорката на " Роспотребнадзор " Ана Попова. Елена Ежлова, началник на ръководството за епидемиологичен надзор на " Роспотребнадзор ", добави, че основаването на ваксина е нескончаем и комплициран развой.

По-рано заместник-министърът на опазването на здравето на Русия Сергей Краевой заяви пред ТАСС, че министерството към този момент е почнало работа по основаване на ваксина против ковид и договаря с китайски учени за опцията да получи биологичен материал, с цел да пристъпи към непосредственото основаване на имунизацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Ежлова " Роспотребнадзор " към този момент разполага с базови заготовки за създаване на имунизацията. " Имаме базови заготовки, базови платформи. Ще действаме съгласно обстановката ", посочи тя.

По-рано през днешния ден " Роспотребнадзор " удостовери, че е засилил санитарните и карантинните инспекции на всички входни точки на страната поради опасения, свързани с ковид от Китай, напомня Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР