Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха

...
Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха
Коментари Харесай

Русия разположи в Крим стратегически бомбардировачи Ту-22М3

Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирайки ръководителя на комисията по защитата и сигурността в Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Виктор Бондарев, който приказва пред публицисти през днешния ден.

Тези самолети могат да носят нуклеарно оръжие , отбелязва Ройтерс.

Руският сенатор съобщи, че Москва е взела това решение в отговор на разполагането от НАТО на системи за противоракетна защита в Румъния , което той назова " съществено предизвикателство ".

По думите му бомбардировачите са ситуирани във Военновъздушни сили базата в Гвардейск, което " съществено трансформира салдото на силите в района ".

Сенаторът означи, че в интервала, когато Крим се е намирал под контрола на Украйна, е съществувала опция съветският флот да бъде блокиран в Черно море . Според него за базирането на съветския Черноморски флот в Крим Москва е плащала всяка година на Украйна към 100 млн. $ и от самото начало е била шантажирана със опасността договорът да не бъде удължен.

" Ако не беше оперативното връщане на Крим и Севастопол в състава на Русия, тези територии биха станали протекторат на Съединени американски щати. Американците мълниеносно биха разположили там свои бойни комплекси. В случай на война би било допустимо гладко да се слагат загради пред нашите кораби: да вземем за пример, да се минира дъното на Босфора ", съобщи Бондарев, представен от ТАСС.-->

Според него сега подобен сюжет на развиване на събитията е " изцяло изключен, защото (ракетните) комплекси " Искандер " всеобхватно управляват черноморското крайбрежие по цялото му продължение, в това число и Босфора ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР