Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха

...
Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха
Коментари Харесай

Русия разположи в Крим стратегически бомбардировачи Ту-22М3 

Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирайки ръководителя на комисията по защитата и сигурността в Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Виктор Бондарев, който приказва пред публицисти през днешния ден. Тези самолети могат да носят нуклеарно оръжие, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Руският сенатор съобщи, че Москва е взела това решение в отговор на разполагането от НАТО на системи за противоракетна защита в Румъния, което той назова "сериозно предизвикателство ". По думите му бомбардировачите са ситуирани във Военновъздушни сили базата в Гвардейск, което "кардинално трансформира салдото на силите в района ".

Сенаторът означи, че в интервала, когато Крим се е намирал под контрола на Украйна, е съществувала опция съветският флот да бъде блокиран в Черно море. Според него за базирането на съветския Черноморски флот в Крим Москва е плащала всяка година на Украйна към 100 млн. $ и от самото начало е била шантажирана със опасността договорът да не бъде удължен.

"Ако не беше оперативното връщане на Крим и Севастопол в състава на Русия, тези територии биха станали протекторат на Съединени американски щати. Американците мълниеносно биха разположили там свои бойни комплекси. В случай на война би било допустимо гладко да се слагат загради пред нашите кораби: да вземем за пример, да се минира дъното на Босфора ", съобщи Бондарев, представен от ТАСС.

Според него сега подобен сюжет на развиване на събитията е "напълно изключен, защото (ракетните) комплекси "Искандер " всеобхватно управляват черноморското крайбрежие по цялото му продължение, в това число и Босфора ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР