Русия разполага със сведения за прехвърляне на чуждестранни наемници в

...
Русия разполага със сведения за прехвърляне на чуждестранни наемници в
Коментари Харесай

Има сведения за прехвърляне на чуждестранни наемници в Нагорни Карабах, потвърди Русия

Русия разполага със сведения за прекачване на задгранични наемници в региона на противоречивия анклав, където пети ден продължава въоръженият спор сред и. Това оповестиха от съветското министерство на външните работи, съобщи БНР. 
В оповестена на уеб страницата на ведомството публична позиция се показва, че наемниците са от Сирия и Либия, а задачата на прехвърлянето им е директно присъединяване в бойните дейности в Нагорни Карабах. 
" Дълбоко сме загрижени от тези процеси, които водят освен до още по-голяма ескалация в зоната на спора, само че и основават дълготрайна опасност за всички страни в района ", написа в позицията. 
Руското министерство на външните работи приканва заинтригуваните страни да не позволяват потреблението на задгранични терористи и наемници в спора и неотложно да ги изведат от района. 
За първи път публична Москва удостоверява появилата се по-рано информация за присъединяване на непознати наемници в боевете в Нагорни Карабах. Премиерът на Армения Никол Пашинян упрекна Турция в директна интервенция в спора. Президентът на Азербайджан Илхам Алиев назова тези изказвания провокация, означи БНР. 
 Европейски Съюз: Трети страни да не се месят в спора в Нагорни Крабах Европейски Съюз: Трети страни да не се месят в спора в Нагорни Крабах
Държавните и държавните ръководители на Европейския съюз имат намерение на срещата на върха на 1-2 октомври да призоват трети стран...
Вчера посланикът на Азербайджан отхвърли Турция да взе участие в тези военни дейности сега, само че има данни за противоположното, съобщи в ефира на бTV тази заран посланикът на Армения у нас Н.Пр. господин Армен Едигарян. В Източен Анадол има турски дронове, които виждаме, има турски съветници в азербайджанските военни сили. Много притестнително е, че те оказват помощ да се крият също и представители на терористични организации в армията на Азербайджан, акцентира посланикът на Армения у нас. Това са неоспорими обстоятелства. Вчера имаше изказване на външното министерство на Руската федерация, които споделиха, че има такива хора в армията на Азербайджан, акцентира той. Какво още сподели посланикът, прочетете.
Припомняме, турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи при визитата си в посолството на Азербайджан в Анкара, че Турция е подготвена да поддържа Азербайджан както на масата за договаряния, по този начин и на бойното поле. Какво изясни той пред Анадолската организация, прочетете.
Руският министър на външните работи Сергей Лавров предложения на среща в Москва сътрудниците си от Армения и Азербайджан, с които да разиска обстановката в Нагорни Карабах.
Президентите на Русия и Франция - Владимир Путин и Еманюел Макрон разискаха рецесията и приканиха за неотложно преустановяване на огъня в Нагорни Карабах. Повече за телефонния им диалог, четете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР