Русия разполага със сведения за прехвърляне на чуждестранни наемници в

...
Русия разполага със сведения за прехвърляне на чуждестранни наемници в
Коментари Харесай

Русия: Има сведения за прехвърляне на чуждестранни наемници в Нагорни Карабах



Русия разполага със сведения за прекачване на задгранични наемници в региона на противоречивия анклав Нагорни Карабах, където пети ден продължава въоръженият спор сред Армения и Азербайджан. Това оповестиха от съветското министерство на външните работи.

В оповестена на уеб страницата на ведомството публична позиция се показва, че наемниците са от Сирия и Либия, а задачата на прехвърлянето им е директно присъединяване в бойните дейности в Нагорни Карабах.

" Дълбоко сме загрижени от тези процеси, които водят освен до още по-голяма ескалация в зоната на спора, само че и основават дълготрайна опасност за всички страни в района ", написа в позицията.

Руското министерство на външните работи приканва заинтригуваните страни да не позволяват потреблението на задгранични терористи и наемници в спора и неотложно да ги изведат от района.

За първи път публична Москва удостоверява появилата се по-рано информация за присъединяване на непознати наемници в боевете в Нагорни Карабах. Премиерът на Армения Никол Пашинян упрекна Турция в директна интервенция в спора. Президентът на Азербайджан Илхам Алиев назова тези изказвания провокация.
Руският министър на външните работи Сергей Лавров предложения на среща в Москва сътрудниците си от Армения и Азербайджан, с които да разиска обстановката в Нагорни Карабах.
Президентите на Русия и Франция - Владимир Путин и Еманюел Макрон приканиха за неотложно преустановяване на огъня в Нагорни Карабах. Двамата водачи разговаряха по телефона по самодейност на френската страна, посочи пресслужбата на Кремъл. Те са единомислещи, че политическите и дипломатическите средства са единственият метод за решение на спора. За обстановката в Беларус след президентските избори съветската страна е удостоверила позицията си да не се позволяват опити за интервенция във вътрешните работи на суверенна страна и напън върху управляващите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР