Русия разглежда проект за създаване на научна станция на лунната

...
Русия разглежда проект за създаване на научна станция на лунната
Коментари Харесай

Русия с проект за създаване на станция на Луната

Русия преглежда план за основаване на научна станция на лунната повърхнина, като не изключва съдействие с други страни, като Съединени американски щати или страните от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, оповестява БНР, цитирайки ТАСС.
Тази тематика ще бъде в дневния ред на срещата сред шефа на "Роскосмос " Дмитрий Рогозин и ръководителят на НАСА Джим Брайдънстайн на 10 октомври.
През лятото на 2016 година от "Роскосмос " разкриха, че създава план за основаване на лунна база за 12 души. След това стана известно, че съветът по космоса на Руската академия на науките е одобрил параметри за научно-изследователска работа по изграждане на обсерватория на Луната. Роскосмос и НАСА разпространиха взаимно изказване през септември 2017 година, че възнамеряват да основат интернационална станция на окололунна орбита, като планът стана прочут под името "Дийп спейс гейтуей ".
През септември 2018 година се появиха известия, че съветската страна се отхвърля от плана, само че от "Роскосмос " опровергаха тези изказвания. Говорителят на Роскосмос сподели, че договарянията с НАСА не престават. Дмитрий Рогозин обаче сподели, че не "харесва доста " концепцията за присъединяване в плана, в случай че той се осъществя като американска национална стратегия и добави, че Руската федерация "не може да си разреши да взе участие в непознати планове във второстепенна роля ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР