Русия разчита, че газотранспортната система на България ще е готова

...
Русия разчита, че газотранспортната система на България ще е готова
Коментари Харесай

Русия разчита, че газотранспортната система на България ще е готова за газа от „Турски поток“ към 1 януари


Русия разчита, че газотранспортната система на България ще е подготвена за доставка на газ от „ Турски поток “ към 1 януари 2020 година, е споделил пред публицисти след съвещанието на руско-българската междуправителствена комисия министърът на индустрията и търговията на Русия Денис Мантуров, оповестява РИА Новости.

„ По отношение на строителството на газопровода за Сърбия, ние през днешния ден обсъдихме вероятностите за реализирането на този план, като разчитаме на тези периоди, които е определила българската страна, тъй че до 1 януари да бъде обезпечено довеждане докрай на газопровода, с цел да се пусне потока от газ по „ Турски поток “, е споделил министъра.

„ България е заинтригувана от разширение на газотранспортната система на страната, започвайки от българо-турската граница до границата със Сърбия. Разбира се, ние сме заинтригувани от развиването на дейностите по линията на „ Турски поток “. Парламентът на страната в края на 2018 година одобри нова енергийна тактика и в границите на тази тактика ние заявяваме нашите ползи за развиването на този план. Този план има извънредно огромно значение освен за България, само че е като цяло за целия район и по тази причина ние назоваваме този план „ Балкански поток “, е отбелязала от своя страна министъра на енергетиката на България и съпредседател на междуправителствената комисия от българска страна Теменужка Петкова, осведоми още изданието.

По-късно Мантуров е подчертал пред публицисти, че пред българите стои задачата да обезпечат до 1 януари строителството на сектора от газопровода от турско-българската граница до българо-сръбската. „ До 1 януари 2020 година. Задачата е сложена по този начин, а след какъв брой време, мисля че по-добре ще е вероятно госпожа Петкова да разяснява “, е добавил министъра.

Агенцията напомня, че през юни ръководителя на „ Газпром “ Алексей Милер е споделил, че газотранспортните системи на България и Сърбия за приемане на газ от „ Турски поток “ възнамеряват да ги разширят, като срокът е до края на 2019 година.

Проектът за газопровода „ Турски поток “ планува построяването на две тръби с потенциал от по 15,75 милиарда куб м газ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР