Русия провежда военни учения в Черно море. Това става на

...
Русия провежда военни учения в Черно море. Това става на
Коментари Харесай

Руски военни учения в Черно море на фона на присъствието на американски бойни кораби

Русия организира военни учения в Черно море. Това става на фона на наличието в акваторията му на два американски бойни кораба, което я нервира, отбелязва Ройтерс.

Вчера съветският президент Владимир Путин сподели, че въоръжените сили на страната му могат да следят командния транспортен съд от военноморските сили на Съединени американски щати " Маунт Уитни " " през бинокъла или на мушката на (своите) системи за защита ", и се оплака от дейностите на НАТО покрай съветските граници.

Днес Черноморският флот на Руската федерация заяви, че негови кораби са отработили заличаване на противников цели и системите за противовъздушна защита са били сложени в бойна подготвеност в базите в Новоросийск и в анексирания Крим. " Те... унищожиха въздушни цели на конвенционален съперник с противовъздушни ракети и артилерийски огън ", се споделя в официалното съобщение.

Русия по-рано предизвести западните страни да не изпращат военни кораби в Черно море и да не доближават крайбрежието на Крим - полуострова, който тя анексира от Украйна през 2014 година Русия счита Крим за своя територия, само че полуостровът е считан от интернационалната общественост за част от Украйна, отбелязва Ройтерс.

Вчера американските Военноморски сили споделиха, че командният транспортен съд " Маунт Уитни " е дошъл в Истанбул и че скоро ще се причисли към други плавателни съдове в Черно море, по-конкретно към военния транспортен съд " Портър ", с цел да ускори още повече съдействието сред военноморските сили на Съединени американски щати и НАТО.

Днес Кремъл опроверга информация на американската медия " Политико " за скупчване на съветски войски наоколо до Украйна, като я назова " нискокачествен фалшификат ". Русия обаче взема решение сама къде да дислоцира свои бойци на личната си територия, акцентира в това време той.

Според " Политико " сателитни фотоси, направени през вчерашния ден, удостоверяват наскорошни известия, че Русия още веднъж струпва войски и оръжия по границата си с Украйна, както към този момент направи напролет на тази година. Самата Украйна обаче отхвърли да има концентриране на съветски войски покрай източната ѝ граница.

" НАТО постоянно е нащрек и рутинно следи придвижванията на съветските военни сили. Важно е да бъде обезпечена бистрота и да се заобикаля неверна преценка ", сподели представител на алианса.

Русия неведнъж упрекна НАТО в провокативни дейности наоколо до границите ѝ. Алиансът твърди, че е твърдо решен да укрепи сигурността на своите страни членки наоколо до Русия, като се аргументира, че тя е анексирала Крим и оказва поддръжка на сепаратистите в Източна Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР