Русия провежда чистки във военното си ръководство. Това обяви Алексей

...
Русия провежда чистки във военното си ръководство. Това обяви Алексей
Коментари Харесай

Заради пълния провал на руското нашествие Путин е започнал поголовни чистки

Русия организира чистки във военното си управление. Това разгласи Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент.

" Наблюдаваме грандиозни промени. Малки признаци на грандиозни промени. Първо и най-важно: в Русия се отстранява управлението на Генералния щаб. Чистки, отстранявания и разбърквания. По предварителни данни Валерий Герасимов (началникът на съветския Генерален щаб) е де факто отхвърлен. Де юре той към момента държи позицията, в този момент се взема решение дали да му се даде малко време да се поправи, или да не се даде. Всичко това би трябвало да се ревизира - могат да се откажат от него, могат да кажат: " Още един път - изпитателен късмет ", разгласи Арестович, представен от " Гордон ".

По информация на украинеца командващият на 1-ва танкова войска е отхвърлен.

" Ударното елитно съветско поделение, върху което беше главният залог и което се биеше тук, в нашия север, водеше бойни дейности край Изюм. Не единствено беше отстранен, против него беше формирано наказателно дело и също така, приказва се, че е допустимо скоро да бъде съден за " държавна измяна ".

Според Арестович заместник-началник на Генералния щаб на Руската федерация е заменен.

" Сега изясняваме дали това е началникът на Главно оперативно ръководство, който е възнамерявал всичко, отговарял е за планирането и бойните дейности. Може би не е той. Там назначиха началника на 58-ма и смениха командира на Централния боен окръг, изхвърлиха го ", разясни политикът.

Тези промени той дефинира като " доста значими ".

" Това значи, че не ние – не Арестович, не Подоляк (съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент), не Рустамзаде (азербайджанския боен експерт), не някой различен – а точно съветското управление издава оценки на своите военни за интервенцията. " Седнете си по местата, двойка! " По-нататъшната им орис е печална, доколкото разбирам ", заключи Арестович.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР