Русия проведе тест на противосателитна ракета, в резултат на който

...
Русия проведе тест на противосателитна ракета, в резултат на който
Коментари Харесай

Руски тест на противосателитна ракета изплаши МКС

Русия организира тест на противосателитна ракета, вследствие на който взриви собствен сателит, чиито парчета принудили екипажа на Международната галактическа станция да се реалокира в скачените си кораби. В момента на борда има седем души – четирима американци, един немец и двама руснаци, съобщи „ Би Би Си “.

Станцията обикаля Земята на височина от към 420 км, а пробата на Русия е създал към 1500 парчета в ниска орбита. В обществената мрежа Twitter от галактическата организация „ Роскосмос “ обясниха, че МКС към този момент е в „ зелена зона “. „ Орбитата на обекта, който принуди екипажа през днешния ден да се реалокира в галактически транспортен съд според общоприетите процедури, че отдалечи от орбитата на МКС “, разясниха оттова.

Съединени американски щати обаче осъдиха дейностите на Русия и ги нарекоха „ безразсъдни “. Според представителя на Държавния департамент, Нед Прайс, отломките „ заплашват ползите на всички народи “.

От НАСА оповестиха, че екипажът е бил инструктиран да поеме към капсулите си и е прекарал там два часа след теста като защитна мярка, която може да обезпечи опция за бързо бягство при нужда. Агенцията ще следи отломите в идващите дни.

Според специалисти тестването на оръжия, които разрушават спътници в орбита, съставляват галактическа заплаха, като основават облаци от фрагменти, които могат да се сблъскат с други обекти, предизвиквайки верижна реакция от снаряди в земната орбита, написа „ Ройтерс “.

„ Със своята дълга и богата история в човешките галактически полети е немислимо Русия да заплаши освен американските и интернационалните астронавти сътрудници, само че и своите лични космонавти “, разяснява админът на НАСА, Бил Нелсън.

Шефът на галактическото командване на Съединени американски щати, ген. Джеймс Дикинсън, също осъди дейностите на Русия, като разяснява, че страната „ показва съзнателно занемаряване на сигурността, сигурността и дълготрайната резистентност на галактическата територия на всички народи “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР