Русия проведе експеримент по използването на "рояк" от изтребители Су-35,

...
Русия проведе експеримент по използването на "рояк" от изтребители Су-35,
Коментари Харесай

Русия проведе експеримент по използване на рояк от изтребители

Русия организира опит по потреблението на "рояк " от изтребители Су-35, ръководени от аероплан от 5-о потомство Су-57, съобщи ТАСС, цитирайки източници от отбранителния комплекс.

"Експериментът се организира в действителни бойни условия, в "рояка " беше включена група изтребители Су-35, ролята на командно-щабния аероплан изпълняваше Су-57 ", заяви един от източниците.

Четири съветски разследващи самолета са прехванати от Военновъздушни сили на Съединени американски щати над морето край Аляска

Друг източник изясни, че сред изтребителите се води продан на информация в действително време. Информационно-управляващата система на всеки аероплан автоматизирано обработва както данните на личните сензори, по този начин и на другите самолети, съобщи Българска телеграфна агенция.

Използването на "рояк " покачва значително успеваемостта на осъществяване на бойните задания, прибавиха източниците. Те не прецизираха по кое време и къде е бил извършен опитът.

"В бъдеще информацията от всички датчици на самолета, както и от системите за противовъздушна защита, спътниците и сухопътните средства би трябвало да постъпва в единна система, която да сътвори единно осведомително поле за земята, въздуха и Космоса. И в него при поддръжката на изкуствен интелект ще се случва систематизиране на бойната работа, в това число за авиацията ", изясни съветският боен специалист Виктор Мураховский, основен редактор на сп. "Арсенал Отечества ".

Той посочи, че сходни разработки водят Съединени американски щати, за своите изтребители Ф-35, само че нито една от двете страни към момента не е съумяла да сътвори единна осведомителна система за всички родове войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР