Русия проведе блестяща спецоперация в Украйна. Ако се вярва на

...
Русия проведе блестяща спецоперация в Украйна. Ако се вярва на
Коментари Харесай

Бягството на украински пилот в Русия показва крайното разложение на ВСУ

Русия организира блестяща спецоперация в Украйна. Ако се има вяра на към момента неофициалните известия, настоящ водач от украинските Военновъздушни сили е летял до местоположението на съветските войски със своя аероплан. Това надалеч не е единственият симптом за степента на разлагане, до която е достигнала украинската войска.

Група известни съветски военни блогъри настояват, че без значение са възнамерявали и провели загадка интервенция против ВСУ. Става дума за това, че водач от Военновъздушни сили на Украйна е дохвърчал на съветска територия.

Това заяви за първи път в събота, 18 ноември, създателят на канала в “Телеграм ” „ Воеводата води “ - водачът (както се твърди) на хеликоптер на армейската авиация на съветските Върховен касационен съд Алексей Воевода. Според “Воеводата ” водачът, който е летял за Русия, е „ старши офицер, пълководец на поделение “.

Също по този начин се показва, че различен прочут боен блогър, Кирил Фьодоров, има отношение към интервенцията. „ За първи път от 1945 година деен водач от вражеска страна идва на наша страна “, споделя Фьодоров. Според него „ това достижение е направено от елементарни блогъри, а не от някакви специфични служби “.

Други детайлности за самоличността на дезертьора - име, звание, военно отделение - не се оповестяват. Според някои известия украински водач е дохвърчал в Русия на изтребител Су-27. Според блогърите украинският офицер сега сътрудничи на съветските способени органи. Несъмнено неговите професионални знания по отношение на активността на украинските Военновъздушни сили могат да оказват помощ на Русия по време на специфичната интервенция. Можем да разберем местонахождението на украинските военни самолети, организацията на системата им за ръководство, взаимоотношението със западните съветници, информационните системи и така нататък

„ Украинският водач, който през цялото време на войната мина на наша страна и ни оказа помощ с информация и доста повече, в този момент е в Русия “, написа различен боен блогър, водещият на “Радио Русия ” Даниил Бесонов.

Към момента на издание на текста представители на съветското министерство на защитата или другите съветски публични лица не са коментирали по никакъв метод тези изказвания. Украинската страна назова тези известия „ осведомителна и психическа интервенция “ на Русия.

Трудно е обаче да си представим друга реакция. Може даже да се каже, че в случай че нямаше съображение за тези известия, опровержението на ВСУ би било доста по-категорично. С други думи, със забележителна степен на възможност можем да кажем, че събитието в действителност се е случило. Блогърите настояват, че в близко бъдеще ще бъде оповестено изявление с избягалия от Украйна водач.

Тези известия получават спомагателна меродавност в подтекста на последните изявления за моралното разлагане на ВСУ и украинското общество като цяло. „ Украинците не желаят да се бият за Украйна, тъй че за какво финансираме тази война? “, пита създателят на скорошна обява в американското издание “Американски мъдрец ”.

„ Значителен брой украинци не считат, че тази страна си заслужава битката за нея и това приказва доста за това що за „ страна “ е тя. Възможно ли е тя фактически да е част от Русия, както Русия твърди? “, написа изданието.

Напоследък, както оповестява западноевропейската преса, наклонността на всеобщо изселване от Украйна през затворени граници, което е проблематично за режима в Киев, в действителност се утежни. Жителите на Украйна бягат от страната, макар животозастрашаващите трудности.

Но това са цивилни. Уж ВСУ би трябвало да имат доста по-голямо предпочитание да се бият с оръжие в ръце. Всъщност всичко е тъкмо противоположното: колкото по-близо до фронтовата линия, толкоз повече хора в Украйна желаят да спрат безполезната опозиция.

Западната преса, която неотдавна хвалеше „ героичната опозиция “ и „ високия военен дух “ на украинските войски, през днешния ден намерено признава всеобщото дезертиране в редиците на ВСУ.

Бойният дух на украинските бойци е подкопан от неуспеха на контранастъплението и те все по-често дезертират, написа профилираното военно списание “Милитари Уоч ”. Си-Ен-Ен признава, базирайки се на разкази на очевидци, че съвсем половината от задграничните наемници, пристигнали в Украйна, са отказали да се бият: „ това не е войната, за която сме се записали “.

Експертите акцентират смисъла на психическото положение на войските във връзка с волята им за водене на бойни дейности. Масовото дезертьорство разкрива действителната картина на упадъка на ВСУ. Военновъздушни сили се смятат за елита на всяка войска и в случай че корупцията е достигнала даже до висшите офицери на авиацията, това в действителност е значим белег.

„ Това несъмнено е отрицателно за нацисткия режим и позитивно за Русия. Антивоенни протести във управляващите, които се свеждат до искане да не се изпращат хора, предаване на от ден на ден военни, преходи с военна техника - с танкове и по-леки оръжия. Сега водач отлетя за Русия. Това е началото. Това може да се трансформира в първата снежна топка, която ще провокира лавина от отчаяние, безизходност и отвращение да водят война в украинските войски – и на земята, и в авиацията, и по море ”, разяснява украинският политолог Владимир Скачко. „ Тази лавина ще стане доста по-силна, в случай че се промени характерът на войната от страна на Русия, в случай че дейната защита стане още по-активна или в случай че стартира систематично, подробно квалифицирано контранастъпление, подкрепяно от всички родове войски. Тогава украинският фронт ще се разпадне. В неонацисткия режим ще останат единствено фанатиците. Първи ще избягат наемниците, след това мобилизираните, по-късно тези, които схващат безполезността на войната, останалите могат да бъдат хванати ”, добавя той.

Остава да прибавим, че още през 2014–2016 година, още преди началото на специфичната интервенция, съгласно публични украински източници, е имало минимум три опита (за страдание, неуспешни) за похищение на бойни самолети на украинските Военновъздушни сили за Русия

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР