Русия провали плана си за окупация на Украйна. Сега в

...
Русия провали плана си за окупация на Украйна. Сега в
Коментари Харесай

Христо Грозев обяви паника в Кремъл и посочи два сценария за Путин

Русия провали проекта си за окупация на Украйна. Сега в Кремъл царува суматоха, тъй като няма „ План Б “. Елитът намерено декларира, че курсът на Русия е вманиачен, войната би трябвало да бъде прекъсната и са почнали репресии в специфичните служби.

Това съобщи българският публицист, който написа за Bellingcat, Христо Грозев в изявление за YouTube канала Navalny Live.

Грозев акцентира, че предходните му прогнози по отношение на войната са се оправдали. Русия провали " План А ", който предвиждаше военни дейности за най-много 10 дни и няма нов проект. Това се потвърждава от неналичието на втори ешелон от войски, които биха могли да компенсират загубите и да удължат войната със същото движение, както и неналичието на храна, вода и гориво за тези военни, които в този момент са на територията на Украйна.

Руснаците се радват да правят отстъпка, само че са осуетени от по този начин наречените баражни елементи на Кадиров, на които е подредено да стрелят по дезертьорите, а въпреки това, от украински войски, които са подготвени да нападат в тила.

„ Няма да има бърз излаз, тъй че е значимо да се разбере какво се случва вътре в елита на Кремъл, специфичните служби, които в този момент одобриха и схванаха, че е потвърдено, че „ проект А “ се е провалил. Има режим на подготвеност. Промените са ежедневни, които не демонстрират нова тактика “, споделя журналистът.

Източници в Кремъл удостоверили пред Грозев за ареста на началника на 5-та работа на ФСБ генерал-полковник Сергей Беседин, който отговаряше за външното разузнаване, по-специално в Украйна. ФСБ също стартира репресии.

" Не виждам обстановка в Кремъл, която да демонстрира, че войната ще продължи още седмица-две. Ще има смяна, въпросът е каква ", споделя Грозев.

Според неговата прогноза Путин има две благоприятни условия:

- да реализира съглашение със Зеленски при условия, които са доста по-компрометиращи от в началото обявените;

- вземат решение да нанесат удари по цивилното население с неконвенционални оръжия, с цел да принудят Киев да направи компромис и да покажат на страната си резултата.

Грозев е податлив към първия вид, аргументирайки това с някои сигнали от Ердоган и Зеленски.

„ Мислех, че е необикновено, само че последните сигнали от Ердоган и Зеленски, че внезапно има благоприятни условия за съглашение, демонстрират, че Путин най-вероятно схваща задънената улица на обстановката “, споделя Христо Грозев.

Журналистът отбелязва, че в случай че това е ситуацията в Кремъл, то в полза на Путин е войната да завърши допустимо най-бързо. Той предвижда осезаемо придвижване към разрешаване на спора в идващите два-три дни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР