Русия продължи ембаргото върху западни хранителни стоки до края на

...
Русия продължи ембаргото върху западни хранителни стоки до края на
Коментари Харесай

Русия продължи ембаргото върху западни хранителни стоки до края 2021 г.

Русия продължи ембаргото върху западни хранителни артикули до края на идната година, съобщи Франс прес. Съответният декрет бе подписан през днешния ден от съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През.

Ембаргото се отнася най-много за хранителни артикули от Европейския съюз. То бе въведено през 2014 година като ответна мярка на глобите, наложени на Русия от Съединени американски щати и Европейски Съюз поради ролята й в украинската рецесия. Оттогава ембаргото бе продължено пет пъти в отговор на запазването на икономическите наказания на Европейския съюз против Русия.

Във връзка с наложените от Лондон наказания, свързани с "делото Магнитски ", Русия постанова възбрана на 25 английски представители да влизат на територията на Руската федерация. Това се споделя в публикувано през днешния ден изказване на говорителката на съветското външното министерство Мария Захарова, съобщи ТАС.

Тя подсети, че "под измислени и неуместни предлози " държавното управление в Лондон е въвело наказания против няколко съветски длъжностни лица в границите на делото Магнитски.

"В отговор на неприятелските дейности на английските управляващи и въз основа на правилото за реципрочност съветската страна взе решение да вкара лични наказания по отношение на 25 представители на Англия, на които е неразрешено да влизат на територията на Руската федерация ", се споделя изказването.

Захарова акцентира, че Москва неведнъж е обяснявала всички условия към гибелта в съветски затвор на Сергей Магнитски, инспектор на английския фонд "Хермитидж кепитал мениджмънт ", само че управляващите в Лондон "предпочитат да не виждат " тези уточнения. Тя упрекна английските управляващи в интервенция във вътрешните работи на Русия и нейната правосъдна система поради "набелязването на отговорни и определянето на техните санкции ".

На 6 юли Обединеното кралство разгласи, че постанова наказания на 25 съветски жители, считани за съпричастни в нарушение на правата на индивида в проблема с Магнитски. Сред глобените са ръководителят на съветския Следствен комитет, един заместник-главен прокурор, един заместник-министър на външните работи, следователи и чиновници в съветското Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР