Русия продължава да концентрира военно оборудване по границата с Украйна.

...
Русия продължава да концентрира военно оборудване по границата с Украйна.
Коментари Харесай

Напрежението между САЩ и Русия заради Украйна остава високо

Русия продължава да концентрира военно съоръжение по границата с Украйна. Това заяви организация Bloomberg, базирайки се на информация от Janes - английска компания за защита и разузнаване.

Според организацията данните от сателитни фотоси демонстрират придвижването на съветски бронирани машини и системи за противовъздушна защита към Украйна от ноември насам. Но Bloomberg показва, че фотосите " демонстрират много стеснен брой военнослужещи на земята ". Смята се, че Русия " ще бъде в положение бързо да попълни тези сили посредством напредване на огромни формирования по въздух и с трен ".
Путин: Анексирането на Крим в никакъв случай не е било на дневен ред преди преврата в Украйна
Съединението на Крим с Русия в никакъв случай не е било на дневен ред преди преврата в Украйна, съобщи съветският президент Владимир Путин по време н...
Прочети повече
Агенцията цитира и Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, който твърди, че към 122 000 съветски военнослужещи са ситуирани на не повече от 200 км от украинската граница.

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че неприятелската линия на Съединени американски щати към Русия основава отровна атмосфера и пречи на установяването на спокойна връзка, съобщи БГНЕС

" Говорейки за руско-американските връзки, ще отбележа следното - взаимоотношението с Вашингтон е нездравословно. Натрупани са доста " дразнители ". Американците следват намерено неприятелска линия: постановат наказания, насочат недоказани обвинявания против нас, подхващат и други враждебни стъпки ", съобщи Лавров пред медии в Босна и Херцеговина.

" Всичко това основава токсична атмосфера и пречи на установяването на спокойна и професионална връзка ", заключи министърът.
Съединени американски щати са подготвени за договаряния с Русия от началото на януари
Съединените щати се приготвят за договаряния с Русия, които могат да стартират до няколко седмици, съобщи през днешния ден почитан чиновник, док...
Прочети повече
Още: Има ли риск от война сред Русия и НАТО - ултиматум, предпоставки, отговор

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР