Русия призова САЩ да се откажат от провокативните си планове

...
Русия призова САЩ да се откажат от провокативните си планове
Коментари Харесай

Москва предупреди Вашингтон да не провокира Иран

Русия прикани Съединени американски щати да се откажат от провокативните си проекти за разполагане на още бойци в Близкия изток и да прекратят дейности, които наподобяват като умишлен опит за провокиране на война с Иран, съобщи РИА Новости. Този апел насочи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков след известието на изпълняващия длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан. Вчера шефът на Пентагона разгласи, че Вашингтон възнамерява да изпрати към 1000 бойци в Близкия изток с отбранителна цел. Президентът на Иран Хасан Рохани съобщи, че страната му не желае война с никоя страна, а Кремъл прикани за възпиране от двете страни. И.д. министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан сподели, че Съединени американски щати не търсят спор с Иран.  

Междувременно Пентагонът популяризира нови фотоси, които съгласно американците показват, че членове на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война стоят зад нападенията против два петролни танкера в Оманския залив предходната седмица. Снимките, направени от хеликоптер на флота, демонстрират по какъв начин членове на иранските сили отстраняват невзривила се мина от японския танкер " Кокука Кърейджъс ". На други фотоси се вижда огромна дупка в корпуса на кораба, която съгласно Пентагона наподобява е била породена от друга мина.

Иран няма да повежда война против нито една нация, съобщи президентът на страната Хасан Рохани. Китай пък предизвести Вашингтон „ да не отваря кутията на Пандора “ в Близкия изток. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР