Русия призова САЩ да освободят руския пилот Константин Ярошенко и

...
Русия призова САЩ да освободят руския пилот Константин Ярошенко и
Коментари Харесай

Русия предлага на САЩ размяна на затворници, за да си върне пилот

Русия прикани Съединени американски щати да освободят съветския водач Константин Ярошенко и предложи замяна на пандизчии с Вашингтон, изявявайки подготвеност да освободи в подмяна всеки американски жител, арестуван в Русия, съобщи организация Интерфакс, представена от Ройтерс.

Ярошенко е водач, който излежава 20-годишна присъда в Съединени американски щати за скрит план за внасяне на кокаин в страната. Той бе задържан от американски спецчасти в Либерия през 2010 година

" Освободете Ярошенко, разменете го за американец или американци, които излежават присъди тук ", сподели съветският заместник-външен министър Сергей Рябков.

Той не загатна някой съответен американски жител, който е под арест в Русия. Изказването му обаче породи спекулации, че Москва търси да замени Пол Уилан - някогашен американски морски пехотинец, арестуван в Русия по обвинявания в шпионаж , които той отхвърля и съпоставя задържането си с политическо похищение.

Уилан има американско, английско, канадско и ирландско поданство. Той бе арестуван в хотела си в Москва на 28 декември. При появяването си в съда предишния месец той прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се намеси в негова отбрана, като съобщи, че " ние не можем да назоваваме Америка велика, в случай че не пазиме нападателно " американските жители, където и да се намират те.

Като една от първите вероятни стъпки към възстановяване на двустранните връзки, Рябков прикани също Съединени американски щати да върнат иззетите съветски дипломатически парцели в Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР