Русия призова потребителите и бизнеса да използват безкасови електрони плащания,

...
Русия призова потребителите и бизнеса да използват безкасови електрони плащания,
Коментари Харесай

Русия настоява за безкасови плащания, ограничава банкнотите в обращение

Русия прикани потребителите и бизнеса да употребяват безкасови електрони заплащания, а не пари в брой, в опит да се забави разпространяването на ковид в страната. В тази връзка беше поискано от банките да лимитират банкнотите в обращение, както и да се ограничи зареждането на банкомати, а терминалите да се дезинфекцират постоянно. Централната банка на Русия поиска банковите чиновници да употребяват защитни маски и ръкавици за еднократна приложимост, когато одобряват пари от клиенти.

" Централната банка на Русия към този момент съхранява банкнотите до 14 дни, преди да ги популяризира, и в този момент моли други банки да създадат същото ", съобщи Владимир Демиденко, заместник-началник на отдела за парично обращение, представен от Ройтерс и БНР.

През този месец съветският орган за отбрана на потребителите " Роспотребнадзор " насърчи руснаците да преминат към безкасови заплащания, базирайки се на насоките на Световната здравна организация, съгласно които корнавирусът може да се задържа на банкнота в продължение на три до четири дни.

Дигиталните заплащания са нещо всекидневно в огромните съветски градове, само че огромна част от популацията към момента разчита на пари в брой. В отчет за 2018 година по отношение на използването на цифровото банкиране в Европа, Близкия Изток и Африка, компания Deloitte дефинира Русия като " дигитален първенец “.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР