Русия призова да не се преувеличава значението на съюзническия десант

...
Русия призова да не се преувеличава значението на съюзническия десант
Коментари Харесай

Кремъл: Не трябва да се преувеличава значението на съюзническия десант в Нормандия

Русия прикани да не се преувеличава смисъла на съюзническия десант в Нормандия на 6 юни 1944 година, чиято 75-годишнина се отбелязва на следващия ден, както и да не се омаловажава ролята на Съветския съюз в успеха над Хитлер, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

"Приносът на съюзническите сили в успеха над Третия райх е ясна. Тя обаче не трябва да бъде преувеличавана и заради това да се омаловажава смисъла на титаничните старания на Съветския съюз, без който тази победа просто нямаше да съществува ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. Захарова отдаде респект "към падналите в багра ", само че в същото време осъди протичащото се съгласно нея "катастрофално пренаписване на историята ", по-специално във филми и публикации, което дава на Съединени американски щати и съдружниците им водеща роля в успеха над нацистка Германия.

"Десантът в Нормандия не е оказал решаващо въздействие върху изхода на Втората международна война, който към този момент бе решен от успехите на Червената войска, на първо място в Сталинград и Курск ", сподели Захарова.

Президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Франция Еманюел Макрон, английската кралица Елизабет Втора и 300 ветерани през днешния ден в южния британски град Портсмут дадоха началото на честванията на 75-ата годишнина от десанта в Нормандия, които ще продължат на следващия ден във Франция.

Руските управляващи и президентът Владимир Путин, който не е поканен на церемониите, от години подлагат на критика забравата, в която съгласно тях са потънали на Запад големите жертви и 27-милиона убити, които Съветският съюз е дал във Втората международна война, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР