Русия призна Република Северна Македония за новото име на Македония,

...
Русия призна Република Северна Македония за новото име на Македония,
Коментари Харесай

Русия призна новото име на Македония

Русия призна Република Северна Македония за новото име на Македония, оповестиха от съветското външно министерство, представено от Спутник.
„ На 19 февруари 2019 година съветското посолство в Скопие получи записка от Министерството на външните работи на Република Македония с съобщение за смяната на формалното име на тази страна на " Република Северна Македония ".
Руската федерация признава тази страна под новото име " Република Северна Македония ", се споделя в известие в формалния уебсайт на министерството, представено от РИА Новости.
Гърция и Македония, публично известни по-рано като Бивша югославска република Македония (БЮРМ), бяха ангажирани в разногласието за името в продължение на доста години. Атина се противопоставяше на потреблението на термина " Македония ", което е и име на район в Гърция.
През юни 2018 година Скопие и Атина подписаха Договор за новото име на Македония - Република Северна Македония - което бе посрещнато с рецензии и в двете страни.
Въпреки това, на 11 януари Народното събрание на Македония утвърди промени в Конституцията, с цел да се промени името на страната. Гръцкият парламент ратифицира съглашението на 25 януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР