Русия приветства договорките, постигнати на преговорите на високо ниво в

...
Русия приветства договорките, постигнати на преговорите на високо ниво в
Коментари Харесай

Русия приветства постигнатите договорки между Северна и Южна Корея

Русия приветства сделките, реализирани на договарянията на високо равнище в Панмунджом сред представители на Северна и Южна Корея. Това се споделя в публикувано в сряда известие на Министерството на външните работи на Русия, предава ТАСС.

„ Приветстваме сделките, реализирани в хода на състоялите се на 9 януари в Панмунджом договаряния сред представители на Северна и Южна Корея, в това число за присъединяване на севернокорейска делегация на зимните Олимпийски игри в южнокорейския град Пьончан ", показаха от външното ведомство. „ Изразяваме вяра, че тяхната реализация ще послужи за деескалирането на напрежението на Корейския полуостров и за обезпечаването на стабилността в този субрегион ".

От съветското Министерство на външните работи показаха вяра и за това, че всички заинтригувани страни ще поддържат ходовете на Сеул и Пхенян за обновяване на разговора.

„ Убедени сме, че единственият вероятен път за намиране на взаимноприемливо решение на проблемите на полуострова е по кротичък и политико-дипломатически път, към което постоянно е призовавала нашата страна ", акцентират от съветското министерство.

„ Именно това цели създаденият от Русия взаимно с Китай поетапен проект за сложно разрешаване на обстановката на Корейския полуостров, в който се допуска съвместен отвод на Съединени американски щати и Северна Корея от рискова военна интензивност в полза на основаването на атмосфера за начало на договарянията с последна цел образуване в Североизточна Азия на групова система за мир и сигурност ", обърнаха внимание от съветското Министерство на външните работи.

„ Подканяме всички въвлечени страни да се включат в работата по практическата реализация на инструкции документ ".

Първият кръг от диалозите за нормализиране на връзките сред Северна и Южна Корея се организира на 9 януари. В резултат от договарянията, двете страни се договориха да възобновят работата на горещата линия за взаимозависимост сред военните на страните, за осъществяване на съвещания за събаряне на напрежението на границата, както и за изпращане на севернокорейска делегация на Олимпийските игри в Пьончан през февруари, включваща внушителен тим от спортисти по таекуондо, почитатели и група за поддръжка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР